Det var kanskje presset som manglet? – Norsk Topphåndball
Anders Jansrud ble toppskårer med 9 mål og kåret til Sandefjords beste spiller, vel fortjent. Foto: Sandefjord Håndball

Det var kanskje presset som manglet?

Nederlag nummer fire for sesongen kom i Stil Arena søndag kveld. 26-31 for Follo var et helt greit resultat etter det som skjedde ute på banen, men slett ikke det Sandefjord ønsket seg til morsdagen.

Utgangspunktet var klart: Sandefjord kunne tape mot Follo og likevel beholde den andre opprykksplassen i 1. divisjon. De dro til Stil Arena med lave skuldre, spilte uten press og skulle egentlig bare glede seg igjennom seksti minutter.

Slik ble det ikke, dessverre. For hjemmelaget var ikke interessert i å være med på den leken. Lukas Karlssons menn trengte poengene, med tap kunne de se langt etter opprykksmulighetene, også de som ligger i tredjeplassen (kvalifisering mot bunnlaget i REMA1000-ligaen).

Den forskjellen kom til syne utover i andre omgang. Etter en jevnspilt 1. omgang (12-12) og de første tretten minuttene av den andre (18-18), var det Follo som lyktes og Sandefjord som mislyktes. Tre tekniske feil og tre bomskudd senere sto det 24-19 til hjemmelaget, og det var vanskelig å tro annet enn at et nederlag var i vente.

Og ganske riktig. Sandefjord-gutta klarte ikke å stanse den negative utviklingen. Hjemmelagets angrepsspill med 7 utespillere lyktes så til de grader, og samtidig gjorde våre spillere for mange enkle feil. Da hjalp det heller ikke at keeperne våre ikke hadde helt dagen.

– Det som skuffet var at vi i store deler av kampen spilte med så lite energi. Og så holder det ikke at bare én bakspiller er påskrudd. Anders (Jansrud) gjør jobben, men har blir sliten han også, sier trener Einar Veierød.