Det er frivilligheten som er «sjela» klubben – Norsk Topphåndball

Det er frivilligheten som er «sjela» klubben

I hjertet av Drammen håndballklubb (DHK) finner man ikke bare spillere og trenere, men en gruppe dedikerte frivillige som utgjør klubbens sjel.

Gro Odde, en av DHKs mest erfarne frivillige, har vært en bærebjelke i klubben i over tre tiår. I et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk Topphåndball, har ti norske eliteklubber, deriblant Drammen, mottatt frivilligstipender for sin ekstraordinære innsats.

En veteran med stor betydning

Gro Oddes engasjement strekker seg langt utover vanlig dugnadsarbeid. Hun har også blitt æresmedlem i Reistad IL, takket være hennes omfattende innsats også der. Fra starten fulgte hun opp egne barn i klubben, noe som nok reflekterer et vanlig motivasjonsgrunnlag blant mange frivillige.

Historiske øyeblikk som for alltid har gjort DHK til en unik klubb i norsk håndball

Gro har vært med DHK siden oppstarten og er en levende skattekiste av historier fra klubbens reise. Hun deler villig vekk minner, spesielt fra 27. april 1996, en dato hun aldri vil glemme. Drammenshallen var fylt til randen med 4 200 tilskuere, og atmosfæren var elektrisk da DHK vant over Hameln i europacupfinalen, noe som gjorde dem til det eneste norske herrelaget som har vunnet en europacup.

En annen betydelig begivenhet fra samme sesong var da DHK slo ut Paris St. Germain, regnet som verdens beste klubblag på den tiden, i åttendedelsfinalen. Arild Østeby, tidligere daglig leder i Norsk Topphåndball (den gang Serieforeningen) og sportslig leder i DHK, husker godt den sesongen. «Tremålsseieren hjemme og avansementet var den største sportslige prestasjonen den gjengen leverte, uten tvil,» sier Østeby med et smil.

En annen spesiell finale i Drammenshallen

Gro Odde bringer også frem minner fra 2008, da Drammenshallen var arena for en E-cup finale hvor Larvik Håndballklubb spilte mot danske København. Kampen huskes spesielt for at danske supportere kastet krepp-papir på banen ved kampstart, noe som skapte en dramatisk pause i spillet.

Mens Larvik-jentene tapte den dobbelte finalen mot København og endte på andre plass den sesongen, står Drammen HK igjen som den eneste klubben som har vunnet en europacup i Drammenshallen.

Drammen HK og klubbens frivillige, som Gro og Arild, er en inspirasjon og et eksempel på den særdeles viktige rollen frivillige spiller på topphåndballens hverdager og til fest.