Der var dessverre Europa-eventyret for Sola over for denne sesongen – Norsk Topphåndball

Der var dessverre Europa-eventyret for Sola over for denne sesongen

En utsolgt Salsa Halle i Bad Lagensalze skapte en flott ramme rundt returoppgjøret i kvartfinalen i Europaligaen. Sola startet helt klart best, men utover i kampen ble det jevnere og tøffere, og til slutt var det Thüringer som kunne juble for plass i Final 4.

Som nevnt var det gjestene som startet best, og scoret tre ganger før hjemmelaget fikk sin ball i nettet for første gang. Når kampen var ti minutter gammel sto det likt mellom lagene 6-6, før Sola igjen gikk i ledelsen med en flott kontring fra Maja Magnussen.

Kampen fikk ett helt annet bilde enn oppgjøret sist helg i Stavanger Idrettshall, med to lag som fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang. Utover i omgangen tok Thüringer over mer initiativ, og åtte minutter før pause hadde de skaffet seg en fire måls ledelse. Denne holdt de helt inn til pause, da resultatet viste 16-12 når kampen var halvspilt.

I andre omgang fikk gjestene starte i overtall, men dessverre fikk vi ikke sjansen til å kneppe innpå. Istedenfor var det hjemmelaget som fikk øke til seks måls ledelse kun tre minutter ut i omgangen. Etter snaut åtte minutter var det tyskerne som måtte ta en time out etter en god Sola-periode. Sola var i flyten, og var kun to mål bak 18-16.

Etter time-out snudde kampbildet, og da det tyske laget igjen fant mål sleit vi med å få våre skudd i mål. Igjen drog Thüringer i fra, og det ble klart at de siste ti minuttene av kampen ville bli nervepirrende. Dessverre med Sola-øyne var det hjemmelaget som fikk de siste minuttene i sin favør.

2,5 minutter før slutt gikk Sola ut en mot en i forsvar, men klarte ikke å stoppe hjemmelaget, som ble båret frem av ett entusiastisk hjemmepublikum i en utsolgt arena. Dermed var det Thüringer som kunne juble når kampen ble blåst av, etter seier 27-24 og billett til Final 4 i mai.

Nå venter det hjemreise fra Berlin mandag, før vi igjen skal rette fokus mot en viktig serieavslutning mot Storhamar allerede onsdag i neste uke.