Den kommende Bergen-treneren: – Derfor er det fordel Bergen i opprykksfinalen. – Norsk Topphåndball

Den kommende Bergen-treneren: – Derfor er det fordel Bergen i opprykksfinalen.

Fredrik Tønne har denne uken vært på besøk i Framohallen før han etter endt sesong overtar hovedtrener ansvaret etter Vidar Gjesdal. Han er positiv før den kommende kampen mot Sandefjord, men klar på at det er få ting som kan og vil bli avgjørende.

Sandefjord er et veldig, veldig godt lag. De er nok den troppen med størst bredde i hele divisjonen. Samtidig som de har klart å holde på spillerne fra eliteserien i fjor, jeg vil faktisk våge å si at de har en bedre tropp enn når de rykket ned, forteller CSK trener og kommende Bergen trener, Fredrik Tønne.

Den unge trønderen har i denne uken vært på plass i Bergen for å legge mest mulig tilrette for flyttingen. Han bosetter seg i Bergen fra med juni/juli, men er allerede nå på plass for å følge med guttene i Bergen Håndball.

– Det stemmer at jeg sitter her og følger litt med på treningene, jeg har også hatt muligheten til å bli kjent med spillerne i løpet av mine dager her nå.

På spørsmål om det er tilfeldigheter eller planlagt at han skulle være her nede like før Sandefjord kampen, så ler han og smiler.

– Det er nok bare tilfeldigheter, jeg tar ikke noe spesielt aktivt del i treningene annet at jeg prater litt med guttene i forhold til å bli kjent med de. Jeg har en avtale med CSK ut sesongen og skal først og fremst være en bidragsyter der til at vi avslutter på en god måte.

er, 50% av billettene til oppgjøret mot Sandefjord er nå solgt. Det er rekord etterspørsel og kampen vil bli utsolgt. Grafikk: Simen Moesgård

Fordel Bergen

Selv om Sandefjord kommer med fullstyrke inn mot onsdagens kamp så er den kommende Bergen treneren tydelig på at det er en liten 55/45 fordel for Bergen. Han argumenterer først og fremst med form og hjemmebane fordel.

– Jeg synes Bergen har sett utrolig sterke ut siden årsskiftet og har mer eller mindre tatt samtlige poeng siden sist man møtte Sandefjord. Bergen har litt marginer med seg for øyeblikket, samt at selvtilliten er stor. Sandefjord er nok hakket mer nervøs og virker litt mer shaky dersom en ser på de siste kampene.

Fredrik Tønne er i Bergen for å bli kjent med guttene før han flytter hit i juni/juli. Foto: Simen Moesgård

Han fortsetter…

– I tillegg så vil det jo være en kjempe fordel med utsolgte tribuner her i Framohallen, det er ikke mange steder i landet at man kan skryte av noe slikt, bergenserne er flinke til å støtte opp når det først gjelder!

Til syvende og sist er det hva som skjer på banen som vil være den avgjørende faktoren, forklarer han avslutningsvis.

– Men fordelen er så liten at det kan bikke begge veier dette her, jeg tror det hele vil basere seg på dagsform på individuelle spillere og målvakt spill som blir avgjørende i en sånn type kamp, men jeg har troen på Bergen.

Tord Vårdal har stått glimrende i buret den siste tiden, nå skal han gjøre alt for å bli avgjørende mot Sandefjord. Foto: Kjell Eirik Henanger

KLAR FOR OPPRYKKSFINALE?
KLIKK HER FOR BILLETTER!