Endre Svåsand: – Dette som gjør det moro å spille håndball! – Norsk Topphåndball

Endre Svåsand: – Dette som gjør det moro å spille håndball!

Sandefjords høyrekant Endre Svåsand skåret elleve mål mot Bergsøy; åtte fra kanten, ett fra egen banehalvdel og to som høyre bakspiller, og ble veldig fortjent kåret til vår beste spiller. – Når alt flyter gir det en så deilig følelse. Det er dette som gjør det så moro å spille håndball!

Oppgjøret mot Bergsøy søndag ettermiddag ble en maktdemonstrasjon vi sjelden har sett i Jotunhallen. Vi ledet 7-1 etter ni minutter, 15-7 etter tyve, 24-11 til pause, 32-16 etter førti, 37-22 etter femti og 45-25 ved full tid.

Trener Geir Oustorp sa på forhånd at han håpet på tålmodighet i angrep og at vi klarte å skape flere brudd i forsvar.

Snakk om å få ønskene sine oppfylt. Det vil si, det er vanskelig å si at vi spilte tålmodig i angrep, for de fleste var avsluttet i løpet av noen få sekunder. Men de gangene vi spilte etablert, viste gutta at de kunne vente på den gode sjansen. Og i forsvar fikk unge Bergsøy-gutter virkelig merke forskjellen på 2. divisjon og 1. divisjon. Sandefjord provoserte fram hele 23 tekniske feil fra gjestene, mot bare åtte selv.

Når i tillegg Johan Bergqvist og Sander Akerlie leverte redningsprosenter på henholdsvis 38 og 33, mot Bergsøy-keeperne 13 og 6, ser vi tydelig den store forskjellen det var mot disse to lagene i dag.

Halvparten fra kantene
Sandefjord fosset fram fra start, med sterkt forsvarsspill og angrepskåte kantspillere i Endre Svåsand og Erlend Strand. Kantspillerne Svåsand (11), Strand (7), Lasse Døsen (3) og Magnus Galabuzi Segujja (2) skåret halvparten av målene våre, det sier også sitt.

Og nesten like imponerende var det at da Geir Oustorp de siste tyve minuttene av kampen stilte med så å si rent juniorlag, klarte de likevel å holde Bergsøy på armlengdes avstand. Det var godt gjort, og samtidig god trening før åttedelsfinalen i junior-NM mot Nærbø i Jotunhallen førstkommende torsdag (kampstart kl 18.00).

Godt fornøyd BB
– Vi fikk kampen dit vi ville, fikk løpe mye fra start. Trur vi fikk seks-sju kontringer på de åtte første ballene, så det var deilig, sa Endre Svåsand etter kampen.

Han ble kampens toppskårer med 11 mål, og må innrømme at det føles godt. – Det er ikke så ofte det skjer, så det var deilig, da!

Endre avsluttet kampen som høyre bakspiller, til manges overraskelse. Men det burde vi visst ikke vært!

– Det er det jeg har spilt mest gjennom håndballkarrieren min. Det med kanten har kommet i det siste, sier han.

Det er jo greit å vite når Sander Wennberg Linderud trenger en pause og Mikkel Ertsås ikke er tilgjengelig. 🙂