Da blir det en kamp på tirsdag også… – Norsk Topphåndball
Velfortjent BB-tittel til Sander Wennberg Linderud, som holdt godt REMA1000-liga-nivå fredag. Foto: Sandefjord Håndball

Da blir det en kamp på tirsdag også…

Publikum strømmet til Jotunhallen, men det hjalp dessverre ikke: Gjestene fra Fjellhammer vant 33-28 og sikret seg en tredje og avgjørende kvalifiseringskamp allerede på tirsdag. Men 830 tilskuere var imponerende!

Jammen var det spennende, og jammen varte det lenge. Men på 19-19 var det som om REMA1000-liga-erfaringen slo inn. Fjellhammer krabbet fra, gikk fra ett til to til tre og til fire mål foran, og til slutt ble det altså fem. Dermed er lagene akkurat like langt. Det er vinneren av tirsdagens oppgjør som blir det siste laget i REMA1000-ligaen neste sesong.

– Tusen takk til publikum! Dere gjorde virkelig alt dere kunne. Dessverre holdt det ikke helt inn, sier daglig leder Anders Holand Pettersen om de 830 fremmøtte i Jotunhallen.

– De siste tjue minuttene må vi bare jage, og Fjellhammer slipper til overalt. Da blir det heller ikke redninger fra Johan, sa trener Geir Oustorp etter kampen. Han var først og fremst opptatt av at laget hans må få orden på seg sjøl.

– Det er i forsvar vi må skjerpe oss, det er det ingen tvil om, sier Geir, som fikk blomster etter kampen som symbol på at dette var hans siste kamp som SH-trener.

Blomster vanket det også til Johannes Gurrich, Tarik Repesa, Sander Ree-Lindstad og Victor Iversen, som alle sier takk for seg i blå drakt etter denne sesongen.

Alle hadde nok tenkt seg bedre rammer for blomsterseremoniene. Og lenge lå det an til det også. Sandefjord-gutta anført av lagets beste spiller og toppskårer Sander Linderud lå likt med, og senere foran, Fjellhammer, og de hadde brukbar kontroll på kampen. Men da Robert Hedin gikk over til 7-6 spill i angrep var det på mange måter slutt for SH. Vi klarte ikke å tette bakover, gjestene slapp til i for mange posisjoner. Og de siste tjue minuttene gikk Fjellhammer fra 19-19 til 28-33. Fortjent, må vi si, etter ha sett kampen under ett. Gjestene var best og fortjener en ekstra mulighet til å beholde plassen. Men det er langtfra sikkert at de klarer å utnytte den.

Sandefjord: Johan Bergqvist (31 %), Sander Akerlie (ikke på banen), Endre Svåsand 3, Espen Røhmer 2, Magnus Galabuzi Segujja 2, Sander Ree-Lindstad (ikke på banen), Johannes Gurrich 6. Sander Wennberg Linderud 11, Andreas Oustorp (ikke på banen), Martin Lundquist (ikke på banen), Fredrik Engelstad, Lasse Døsen (ikke på banen), Erlend Strand (ikke på banen) Anders Jansrud, Jakub Petrzela 1, Tarik Repesa 3.