Christian Berge: «Vi tapte fortjent» – Norsk Topphåndball

Christian Berge: «Vi tapte fortjent»

Etter førsteomgangen var det lite eller ingenting som tydet på at vi skulle pådra oss sesongens første serienederlag. Tvert imot. 20-14-ledelse var komfortabelt, uten at vi hadde vært imponerende gode. Men den siste halvtimen bød på bomskudd på rekke og rad og altså et skuffende ettmålstap (32-33) mot et Fjellhammer-lag som midtveis i omgangen fikk skikkelig blod på tann og troen på at det «umulige» skulle være mulig. 


Like sterke i troen var de grønnkledte som våre gutter sakte, men sikkert mistet grepet om kampen. Lars Eggen Rismark sto hele kampen og fikk fortjent bestemannspremie. Før pause maskerte han nok realitetene med sine 13 redninger – det er lov å ha gode målvakter i håndball… – mens gjestenes burvokter stoppet bare fem av våre skudd. Christian Berge sa det slik da det skuffende resultatet lyste imot oss på resultattavlen:

– Selv om vi ledet med seks, var det mye slurv også i førsteomgangen. Konsentrasjonen var dårlig, og det irriterte meg. Pausepraten hjalp altså ikke, og jeg har ingen god forklaring på hvorfor. Vi ble nølende i spillet vårt som aldri før. Tapet var fortjent!

Lars Eggen Rismark sto hele kampen og sto godt; 23 redninger og 40 i redningsprosent – og vår klart beste i kveld.

Kampen skiftet altså retning mer og mer tydelig etter hvert som andreomgangen utviklet seg. Lars fortsatte å stå godtmen på andre siden av banen begynte Vegard Bakken Øien å storspille. Vi bommet på de klareste sjanser – alene i kontra og tre ganger fra 7meters-merket, for å nevne to situasjonsbilder. Og vi gjorde i tillegg totalt 16 tekniske feil – nesten dobbelt så mange som Fjellhammer.

Fjellhammer på sin side kom med syv mot seks-spill i så godt som hele kampen. Vi har tidligere i sesongen forsvart oss bra mot et slikt spill i to kamper mot Kristiansand. I kveld så det annerledes ut. Fjellhammer-spillerne kom til gode sjanser gang på gang. Like overraskende som skuffende.

Magnus Gullerud vår toppscorer i kveld, med full uttelling på sine seks skudd.

Hva sa så spillerne etter det første poengtapet på 20 seriekamper? Her er tre oppsummeringer:

Magnus Gullerud: «Vi var litt uskarpe og ukonsentrerte også før pause selv med 20-14-ledelse. Vi reddet oss på å score mye. Etter pause begynte deres målvakt å redde mange av våre skudd. I forsvar ble vi også dårligere til å stoppe deres syv mot seks-spill. Vi skulle kanskje ha gått over til 5-1-forsvar litt tidligere enn det vi gjorde. Så har vi kanskje nå etterpå en liten følelse av at denne dagen måtte komme, etter 19 strake seire. Men etter en ok førsteomgang, var vi kjempedårlige etter pause. Det var kjedelig. Det vil kanskje vise seg at det var bra vi fikk denne vekkeren nå.»

Lars Eggen Rismark: «Førsteomgangen hadde vi kontroll på selv om vi slurvet litt. Utover i andreomgangen mistet vi sakte, men sikkert kontroll på kampen. Vi klarte ikke å bryte opp deres 7 mot 6-spill, de fikk veldig mange sjanser samtidig som vi bommet mye. Når det buttet imot ble kommunikasjonen mellom oss dårlig. Vi fant ingen gode løsninger sammen.»

Sigvaldi Gudjonsson: «Jeg hadde egentlig tro på seier helt til det var slutt. Jeg er veldig skuffet over meg selv og min prestasjon. Men nå etterpå må vi bare innrømme at mange av oss hadde en kjempe off-dag. Bare Lars kan være fornøyd. Han sto en fantastisk kamp og holdt oss inne i kampen. Litt trist også at vi nå mistet sjansen til å gå gjennom serien uten å tape.»

Jeg har stor tro på at Halden får «unngjelde» for denne skuffende prestasjonen når østfoldingene neste onsdag er bortelag i Kolstad Arena, til vår siste hjemmekamp i serien.

PS!

33 baklengsmål er vår verste i REMA 1000-ligaen denne sesongen. Bare én gang tidligere har vi sluppet inn mer enn 30 mål, 31 hjemme mot Haslum, men da scoret vi 40!

KAMPFAKTA
KOLSTAD – Fjellhammer 32-33 (20-14)
REMA 1000-ligaen
Kolstad Arena
Tilskuere: 1420                   
 KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson, Elias Thome, Janus Smarason, Magnus Langeland, Simen Lyse, Adrian Aalberg, Sander Rønning, Magnus Gullerud, Vetle Eck Aga, Simon Kvam, Martin Kærgaard, Aksel Hald, Eskil Dahl Reitan. 
Fjellhammer sin toppscorer: Mirko Vicentijevic 9
Utvisninger; Kolstad: 1 x 2 min. – Fjellhammer: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
ARKIV-FOTO: Robert Magnussen