Caroline Aar om bronsemedaljen: – Dette er bare begynnelsen! – Norsk Topphåndball
Foto: Annick Nielsen

Caroline Aar om bronsemedaljen: – Dette er bare begynnelsen!

Byåsen er tilbake i toppen av norsk håndball og linjespiller Caroline Aar (25) er en sterk bidragsyter for Trondheimsklubben.  Hun karakteriserer seg selv som «tennpluggen» i gruppa som bidrar til at alle rundt henne blir engasjert til å yte best mulig. 

Caroline har spilt 2 sesonger i Byåsen.  Tidligere har hun spilt i Strindheim, Utleira, Viking TIF og Tertnes.


Fikk mye tillit

– Ja, jeg fikk mer tillit utover sesongen, forteller Caroline Aar, som scorte 36 mål i serien fra sin linjesposisjon.  – Da Jenny Södren forsvant ut, måtte jeg ta en større rolle i laget. Det var mens vi fortsatt var med i europacupkvaliken, så det skjedde ganske tidlig på høsten. 

– Vi har mange roller i laget.  Min rolle i gruppa er å være tennplugg, å være med å skape engasjement, spesielt på trening.  Jeg prøver det jeg kan for å engasjere de rundt meg, til å gi mest mulig og yte best mulig – det er den sosiale rollen jeg har i laget.


Er et treningsprodukt

– Jeg har blitt en mer robust linjespiller i løpet av de 2 sesongene jeg har vært i Byåsen.  Jeg har fått tett oppfølging av Olympiatoppen, har opplevd en god utvikling og har jeg fått mer tyngde, tidligere var jeg mer en lett og bevegelig linjespiller.  Jeg har også klart å ta større steg bakover, sier hun. 

– Jeg er ikke et talent, men et rent treningsprodukt.  Det gir meg trygghet fremover å vite at det meste jeg får til ikke er noe jeg har medfødt, men er et produkt av det jeg har lagt ned av innsats.

Føler eierskap til Byåsen

– I år har vi en gruppe som består av mange roller hvor alle spiller på hver sin godfot, forklarer Caroline Aar.  – Ansvaret fordeles utover flere spillere og det er flere som har meldt seg på og føler eierskap til det vi holder på med.  Jeg føler at alle spillerne eier litt av Byåsen og da er det noe alle har lyst til å bidra for. 

Caroline Aar påpeker at det er viktig å ha eierskap til det man holder på med.  Denne sesongen har trenerteamet Atle Oliver Johansen og Frode Bjerkan vært flinke til å delegere oppgaver til spillerne.  Og det er en av suksessfaktorene til at Byåsen igjen kjempet om medaljer i norsk serie.

– Spillerne i Byåsen er flinke til å stille krav til hverandre.  Det er ikke nødvendigvis den som har flest minutter på banen som har mest betydning i gruppa, understreker Caroline. 

– Vi er et relativt ungt lag med utviklings-potensiale.  For at de yngre spillerne skal vokse inn i roller må de ha eierskap til det de holder på med.  Og det har spillerne blitt flinkere til å kreve av hverandre.  Vi kan for eksempel sitte å se på video på kveldstid og sende meldinger til hverandre om hva man ser og hvilke muligheter man observerer.

Foto: John Vint


Tredjeplass


– Årets plassering i REMA 1000-ligaen er en bekreftelse på at det vi har jobbet for i to år har gitt resultater.  Det er mye denne sesongen som vi kan se tilbake på som vi er like stolt av som den bronsemedaljen.  Den er mer en indikator på at det vi gjør er riktig – og dette er bare begynnelsen. 

– Vi har skapt et fundament vi er veldig stolt av og fortsetter denne ferden håper jeg at vi skal skape engasjement også i Midt-Norge og at det flere som føler de har lyst til å være med på det eventyret vi er på vei inn i, forteller Caroline Aar engasjert. 


Kultur for videreutvikling

– Det som er spesielt med Byåsen er at når du som ny spiller kommer til Trondheim, så kommer du til en klubb som har en sosial norm hvor det stilles krav til hva du skal legge igjen på trening.

– Dialogen med Olympiatoppen er med på å skape profesjonalitet med gode rammer rundt.  De som kommer hit forstår at man ikke bare kommer inn på et godt talent og kan tro at det skal gå av seg selv.  Når du ser at jentene rundt deg legger ned arbeidet så føler du at du også har lyst til å være med å bidra.  Dette er noe som har festet seg i klubben og skaper en kultur for videreutvikling, avslutter linjespilleren.