Byåsen – Norsk Topphåndball

Byåsen

Byåsen Håndball Elite er en del av Byåsen Idrettslag som ble stiftet i 1921

Damelaget har vært, og er klubbens store flaggskip. Byåsen har blitt et begrep i norsk håndball etter at venninneflokken debuterte i toppdivisjonen i 1982. De spilte cupfinale som 3. divisjons-lag i 1980.

Byåsen Elite har tidligere deltatt i Champions League med ¼ finale som det beste resultatet. I EHF cupen har klubben deltatt nesten årlig og sølv i 2007 er klubbens beste resultat.

Norsk seriegull har klubben vunnet fem ganger og NM kongepokalen har blitt med hjem til Trondheim hele fire ganger. Byåsen har alltid satset på egenrekruttering og det har ført til 10 NM gull.

Vårt elite lag har vært sammenhengende i norsk toppserie i 39 år som også er norsk rekord. Klubben ligger også på toppen av adelskalenderen i Norge med 852 spilte kamper og vunnet 571. Klubben har fostret mange norske landslagsspillere opp gjennom årene. Det startet med Trine Haltvik på 80- tallet. Siden den gang har Byåsen utviklet mange gode spillere. I tillegg til Trine Haltvik er det Ida Alstad som har lengst fartstid i Byåsen, hun har stort sett spilt i den røde trøyen hele sin karriere bortsett fra to sesonger i Danmark og en periode i Ungarske Gyør.

Noen kjente norske landslagsspillere som har representert klubben:
Anette Skotvoll, Trine Haltvik, Ida Alstad, Camilla Herrem, Mari Molid, Gøril Snorroeggen, Marte Snorroeggen, Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik Grimsbø, Vigdis Hårsaker, Tonje Nøstvold, Martha Tomac, Silje Waade, Emile Hegh Arntzen, Marit Røsberg Jacobsen, Maren Aardahl og Moa Høgdahl for å nevne noen.

FORVENTNINGER

«Vi gleder oss og er utrolig spente for hva som venter oss denne sesongen. Etter å ha kjent på en skikkelig nerve på slutten av sesongen i fjor, er vi opptatt av å stå samlet, holde fokus i nået og de utfordringer som ligger foran oss her og nå.
Etter en oppkjøring fylt av mange kamper, gode treninger og godt humør er vi motiverte for å fortsette å videreutvikle oss selv og vårt eget spill for hver trening og kamp når sesongen skyter i gang.»

Trenerteamet Valery Putans, Ulrich Winther og Kari Aa. Grimsbø.

PLASSERING SISTE FEM SESONGER

SESONGENS MÅLSETTING

  • Topp 6

NYE SPILLERE
Marie Hjertner, København
Janne Eklo, Aker
Lone Sandvik, Storhamar Håndball
Teodora Tomac – tilbake fra fødselspermisjon

SPILLERE I AVGANG
Ida Alstad, lagt opp
Mari Molid, lagt opp
Julie Bøe Jacobsen, Esbjerg
Johanne Nypan, Molde HK

Terminliste sesongen 22/23 (byaasen.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene