Byåsen: – Fra solid ledelse til tap – Norsk Topphåndball
Banens beste og toppscorer Aurora Hatle viste stor skuffelse mot slutten av kampen - Foto: Obelix Barbala

Byåsen: – Fra solid ledelse til tap

Torsdag kveld var det duket for tredje runde i REMA 1000-ligaen, og Follo stod på motsatt banehalvdel i Kolstad Arena.
Follo har tidligere i sesongen en solid borteseier mot Fredrikstad (21-33) og et knepent tap mot Gjerpen på hjemmebane (28-30).

Hovedtrener Ane Victoria Ness Mällberg sa før kampen, om sesongen så langt:
«Vi har hatt to veldig gode førsteomganger så langt i sesongen.
Vi må løse andre omgangene, eller når vi har momentet – tørre å eie det litt mer.»

Tidvis godt forsvarsarbeid fra Byåsen – Foto: Obelix Barbala

Byåsenjentene kom godt i gang med kveldens kamp, ledet an av kapteinsduoen som viste sin styrke allerede før første spilleminutt hadde passert. Med et flott innspill fra Janne Eklo, og en sikker scoring fra linjespiller Mathilde Arnstad var kampen i gang.

Aurora Hatle fulgte opp åpningsmålet med tre herlige skudd fra distanse, som sørget for en solid 4-0 ledelse før Follo hadde rukket å samle seg.
Aleksandra Mandic scorer Follo sitt første mål for dagen, men Maren Austmo Pedersen setter raskt i gang og Aurora scorer sitt fjerde mål for kampen til 5-1 og en tidlig time-out for gjestene.

De reduserer raskt til 5-2, men Aurora fortsetter å briljere og banker inn til 6-2.
Austmo Pedersen følger opp med sin andre redning, og Aurora sørger for at Byåsen rykker ifra til stillingen 7-2.

Etter en fantastisk start begynte Byåsen å vise tegn til slurv. Pasningsfeil og unødvendige tekniske feil gjorde at Follo raskt tok innpå. På få minutter hadde gjestene redusert forspranget, og etter ti minutters spill var stillingen plutselig 7-6.
Byåsen virket rystet, men klarte likevel å beholde ledelsen en stund til. Follo fortsatte å ligge hakk i hæl, og etter flere svake avslutninger fra Byåsen, klarte Follo til slutt å snu kampen til sin fordel med stillingen 11-12. Dette tvang Byåsen til å ta sin første time-out.

Den første omgangen fortsatte å være jevn, men det var tydelig at Byåsen begynte å slite. Laget slet med å finne rytmen som hadde gitt dem en så sterk åpning på kampen, og ved pause var stillingen 16-18 i gjestenes favør.

2.omgang begynte på en frustrerende måte for Byåsen, som fortsatte å gjøre tekniske feil. Dette utnyttet Follo til det fulle, og de økte raskt sin ledelse til 17-22 etter bare fire minutter spilt. Byåsen forsøkte å holde følge, men det var for mange opp- og nedturer i spillet. Midtveis i omgangen var stillingen 24-26.

Til tross for en sterk innsats mot slutten, med flere reduseringer og gode angrep, greide ikke Byåsen å ta igjen ledelsen til Follo. Selv om kampen ble spennende, måtte hjemmelaget til slutt se seg slått med stillingen 30-34.

Kapteinsduoen Mathilde Arnstad og Janne Eklo i angrep – Foto: Obelix Barbala

Dette var en kamp hvor Byåsenjentene tidvis viste et høyt nivå og potensiale, spesielt i åpningsminuttene. Follo på sin side, spilte disiplinert og klarte å dra nytte av hjemmelagets feil. Selv om resultatet ikke gikk i Byåsens favør, viste de likevel at de har potensial til å slå tilbake i kommende kamper. Det er mye å bygge videre på, men også en del å justere før neste oppgjør.

Hovedtrener Ane hadde følgende kommentar etter kampen:
«Vi får en kjempestart og gjør det vi er enige om. Så tar de igjen forspranget.
Vi kommer til kjempegode muligheter, men har alt for mye skuddbom i dag i tillegg til tekniske feil.
Dessverre gir vi fra oss initiativet og muligheten, og Follo griper den.
Vi viser et høyt toppnivå, men klarer ikke å holde det i lange nok perioder og svinger for mye per nå.
Det ligger veldig mye potensiale i laget, så forlenge det som er bra blir jobben nå.»

Vi takker alle som tok turen til Kolstad Arena for å støtte Byåsen Håndball Elite i kveld, og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake!

BB Byåsen: Aurora Hatle

BB Follo: Tilde Alræk

Toppscorer Follo: Anette Sundfær Johnsen, Tilde Alræk (5)

Toppscorer Byåsen: Aurora Hatle (12)