Brede Csiszar:  – Vi har kommet styrket ut av det som klubb – Norsk Topphåndball

Brede Csiszar:  – Vi har kommet styrket ut av det som klubb

Larvik har opplevd motgang i oppkjøringen og i sesonginnledningen med mange skader, spillere som har vært kontraktsfestet til å være med på TV-innspilling fremfor kamp og Jotron Arena under vann.  Men Larvik har greid å snu det hele til noe positivt og nå gleder hele klubben seg til å oppleve den gode gamle stemningen når de returnerer til Bergslihallen i morgen lørdag for seriekamp mot Sola.


– Både spillerne og trenerne har taklet alt som har foregått rundt serieåpningen på en eksemplarisk måte, skryter daglig leder Brede Csiszar og legger til:  – Vi kunne ikke ha sittet igjen med mer enn de fire poengene vi har etter de to første kampene. 

– Det å drive en idrettsklubb er noe helt spesielt.  Det er ikke en vanlig arbeidsplass, det er ikke en vanlig bedrift vi snakker om her.  Det engasjerer så mange mennesker i byen og rundt i hele landet, så måten vi har håndtert all støyen, med spillerne og trenerne i bresjen for det, vil jeg si at gjør at vi har kommet styrket ut av det som klubb.


Hva er status når det gjelder vannskaden i Jotron Arena?

– Status nå er at vi får en oppdatering i dag fredag om hvordan tiltakene på å fjerne vann og fukt går, så inntil videre vet vi ikke.  Uansett må spille lørdagskampen mot Sola i Bergslihallen.  Vi spilte i Fagerlihallen i serieåpningen, siden vi ikke fikk flyttet den.  I morgen blir det på en måte å komme hjem til Bergslihallen, det blir fint det, fastslår Csiszar. 


Brede Csiszar har vært daglig leder i Larvik Håndballklubb siden april 2023 og er eneste person som er ansatt i administrasjonen.  Det betyr at ingen arbeidsdag er lik og at oppgavene er mange.  Han skryter av en god gjeng med frivillige som hjelper til på mange områder i tillegg til ressursgrupper fra styret som også bidrar. 

Csiszar brenner for å synliggjøre Larvik mer i bybildet.  I dag er klubben representert med spillere på et kjøpesenter for å ha en del konkurranser og promotere lørdagskampen mot Sola.

Han ønsker også at Larvik Håndballklubb skal være mer synlige på kampdag med logo-flagg og plakater spredt rundt i byen. 

– Det gjelder i hovedsak profilbygging og i bunn og grunn ønsker vi å gjøre disse tingene for å få flere til å gå på kamp, forklarer han.


Poengmessig går alt på skinner for Larvik, etter seier 28-27 over Aker i serieåpningen og seier 28-24 i Skienshallen i lokaloppgjør sist søndag. 

Lørdagens oppgjør mot Sola har avkast kl. 18.15.

Hvorfor skal folk ta turen til Bergslihallen i morgen?!
– For det første er det lørdagskamp, det er alltid hyggelig.  Det er to gode lag som skal i aksjon og så får vi besøk av en av norsk håndball største profiler, Camilla Herrem. 

– Men det som jeg ønsker å fremme mest, er de spillerne vi har, presiserer han. – Vi har et ungt lokalt lag med mange talentfulle spillere som er spennende.  Maja Furu Sæteren spilte sine første minutter sist mot Gjerpen etter å ha gått glipp av hele oppkjøringen.  Samt at vi har flere andre som er på vei tilbake fra langtidsskader.

– Vi har unge lokale spillere som kan være med å avgjøre kampen.  Det er flere tidligere Halsenjenter som skal spille i Bergslihallen igjen.  Vi er en klubb som består i all hovedsak av lokale spillere, vi representerer Larvik, vi er Larvik enkelt og greit.  Derfor bør folk komme å se oss, sier daglig leder engasjert.


Hvordan trives du i jobben din?
– Det er i hvert fall lærerikt!  Det er mye jobb, men det er veldig gøy for jeg føler at vi er inne på noe som er veldig bra. 


Hvilke planer har dere for klubben fremover?
– Vi er i startfasen på det som skal være det nye Larvik.  Det kommer ikke til å være Larvik som folk har sett de siste 5-10 årene, men en ny mer forynget og moderne versjon i det å drive klubb og idrettslag. 

– Både i form av hvordan vi skal kommunisere og hvordan vi skal synliggjøres på digitale plattformer og i bybildet.  Vi kommer til å være mye mer appellerende til yngre folk.  Vi kan ikke tvinge folk til å komme i hallen, men da skal vi sørge for at vi kommer hjem til dem på en eller annen måte. 


– Om det er gjennom telefonen, nettbrett, nettavis eller nyhetsbrev eller hva det enn er, så kommer vi til å være mye mer synlig for folk.  Og da tror jeg på sikt at det kommer til å bli bra for klubben. 

– I tillegg har vi inngått et offisielt samarbeid med kreftforeningen som gjør at vi skal ha forskjellige kampanjer i forbindelse med våre arrangementer, hvor vi belyser noe av det arbeidet som kreftforeningen gjør.  Som jeg også er sikker på at kommer til å være verdiskapende for oss, sier Brede Csiszar avslutningsvis.