Blir 1.divisjon avgjort onsdag?

Ålgård – Gjerpen HK Skien i Ålgårdhallen kl 17:30

Hjemmelaget ligger på direkte nedrykk mens bortelaget er to poeng fra direkte opprykk. Og i teorien kan laget som vinner onsdagens kamp klatre en plass opp på tabellen. Men seier i seg selv er ikke nok, de er også avhengig av hvordan det går i de andre kampene.

Ålgård skriver om denne og neste kamp på sine sider at «det blir en hektisk, spennende og magisk uke. Våre damespillere og rekruttspillere skal varte opp til fest i Ålgårdhallen flere dager.

1.divisjonslaget skal møte Gjerpen (nr 2) og Haslum Bærum (nr 3). Vi er helt avhengige av å ta poeng i disse kampene. Det letteste er å vinne begge kampene og håpe at laget rett over oss avgir poeng. Skulle vi få 2 eller 3 poeng totalt på disse to kampene kan vi fortsatt ha en mulighet å klare oss i 1.divisjon».

For Gjerpen sin del blir kampen like spennende. Ja, de er klare for kvalifisering, men kan, om alt går deres vei, ta fra Volda den direkte opprykksplassen.  Første skritt på den veien er seier over Ålgård.

Da lagene møttes tidligere i sesongen ble det ti-måls seier til Gjerpen, skal det bli Ålgårds tur denne gangen? Billetter til kampen finner du i Ålgård sine systemer, eller du sitter hjemme og ser kampen på Direktesport.no (med abonnement må vite). Som er tredje alternativ klikker du inn handball.no/live og får med deg alt som skjer.

Fjellhammer – Charlottenlund SK i Lørenskoghallen kl 18:00

Foruten sånn omtrent midt på tabellen finner du også Fjellhammer og Charlottenlund i Lørenskoghallen onsdag kveld.  Der skal tabellnaboene gjøre opp om de to neste siste poengene i serien.

Charlottenlund ligger to poeng foran hjemmelaget og kan med seier i denne kampen (og litt flaks med tanke på de andre kampene) fremdeles være med å kjempe om en kvalifiseringsplass. Men da skal alt gå deres vei. Fjellhammer trenger på sin side «bare» ett poeng for å være sikret ny kontrakt i 1.divisjon. Spennende tror vi det blir uansett.

Forrige kamp mellom de to gikk i Charlottenlunds favør, skal hjemmelaget ta det denne gangen? Du finner billetter til kampen i Fjellhammer sine systemer, blir det en tanke langt å reise en onsdag kveld så har du Direktesport.no (her må du ha abonnement), eller du klikker inn på handball.no/live og får med deg hva som skjer der.

Mens du venter kan du lese litt om Fjellhammer sin «reise» etter jul

Reistad – Grane Arendal i Reistad Arena kl 18:00

Hjemmelaget ligger foreløpig an til å spille 1.divisjon også neste sesong. Men bakfra kommer Ålgård med et sterkt ønske om å ta den siste trygge plassen. Grane Arendal har «kun» heder og ære og spille for sånn helt på tampen av sesongen.

Skal hjemmelaget sikre plassen sin så er det tryggest at de tar to poeng onsdag kveld. Men ser vi på kampprogrammet for de to siste kampene så våger vi påstanden (med fare for å ta feil) at Reistad blir å finne i 1.divisjon også neste sesong.

Grane Arendal er som sagt allerede klar for nedrykk og 2.disivjon neste sesong. Men de kan ta med seg at de etter 18 runder i årets sesong har 1.divisjon sin toppscorer!

For å se kampen live, så finner du billetter til kampen finner du i hjemmelagets systemer. Eller du klikker inn på handball.no/live for å få med deg det som skjer i hallen. Hvordan det gikk sist de to klubbene møttes? Da gikk det Grane Arendal sin vei.

Nordstrand – Randesund i Nordstrand Arena kl 18:00

Nordstrand sin siste kamp sesongen 2021/22 blir hjemme mot Randesund onsdag kveld. Hjemmelaget har i store deler av sesongen hatt kvalifiseringsplassen innen rekkevidde, nå ligger de akkurat utenfor. I skrivende stund ligger de â-poeng med Levanger som har overtatt den siste kvalik. plassen, og selv om Levanger har en kamp mindre spilt enn Nordstrand så er fjerdeplassen innen rekkevidde. I alle fall på papiret.

Ser vi på antall poeng pr i dag og antall kamper de har igjen å spille så kan Randesund bli å finne i 1.divisjon neste sesong. Men som for flere av de andre lagene så må ikke bare egne kamper, men også de andre kampene gå deres vei. Og optimisten i oss avskriver ingen før det er helt avgjort.

Biletter til kampen i Nordstrand Arena finner du i hjemmelagets systemer. Eller du ser den på Direktesport.no (med abonnement) om du da ikke klikker inn på handball.no/live og følger kampen derifra. Sist lagene møttes ble det seier med ett mål til Nordstand, greier de det denne gangen og?

Volda -Levanger i Ørstahallen kl 18:00

Vi sakser fra Volda sine sider; «onsdag 6. april kan bli ein merkedag for Volda handball som då skal møte Levanger til ein kamp som er svært viktig for begge lag. Det som ligg i potten er direkte opprykk for Volda og ein muleg kvalikplass for Levanger». 

Det kan med andre ord bli en svært spennende kamp, for anledning i Ørstahallen. Volda skriver videre om kampen at «vi møter Levanger som har gjort det bra i årets serie. Dei kjempar om kvalikplass og er eit av få lag som har tatt poeng frå oss i år. Levanger er eit lag som har to veldig sterke venstrehendte spelarar, Arja Døsvik og Åsa Almberg. Dei har også fysisk sterke strekspelarar, og den hardtskytande venstrebacken Elisabeth Hammerstad. I tillegg er Hanne Olsvik ein rask playmaker og laget har også 2-3 sterke venstrevingar vi må sjå opp for. Det er kort sagt eit lag med gode spelarar i alle posisjonar, og til liks med Volda så har Levanger mange forskjellige spelarar på scoringslista».

Så ta turen i hallen med billetter fra hjemmelagets systemer, den motsatte kampen endte uavgjort og det står som sagt mye på spil for begge lag. Rekker du ikke hallen, så finner du kampen på Direktesport.no (med abonnement må vite). Og som en siste løsning har du handball.no/live.