Best mot Ryger – nå gjenstår opprykksfinalen mot Sandefjord! – Norsk Topphåndball

Best mot Ryger – nå gjenstår opprykksfinalen mot Sandefjord!

En rotete start for begge lag, men det var Bergen som kom best ut av startblokkene. Leif Erik Brenne tar innativet i angrepsspillet fra backposisjon. Han fant veien til nettmaskene ved flere anledninger innledningsvis og la rammene for ledelse. Vi kjører deretter høyt tempo fremover og kommer foran med en god luke ned til Ryger på 4-5 mål.

Når vi nevner Ryger-spillerne, så hadde de nok hatt en tøff tur oppover med bussen, for titt og ofte tok de litt for hardt i i duellene på linjen. Det ble belønnet med tidlige utvisninger til både Kjetil Johansen og Trym Hamre Johannessen.

Vi fortsatte å være effektive i forsvarsspillet og viser klasse når vi spilte opp angrepene fra alle posisjoner, det var rett og slett god håndball vi var vitne til av Bergen guttene. Også bakover sto vi greit tett med en god sisteskanse i Tord Vårdal i første omgang. Det la rammene for at vi gikk inn til pause med en ledelse på 17-14.

SPOILER: Iben Hvidsten smiler godt og ble dagens BB. Her sammen med fysisk trener Robert. Foto: Bergen Håndball

2. omgang startet med at gjestene var best og luken opp til Bergen blir fort tettet av Rogalendingene. Allerede etter 3 minutter står det 17-17 på tavlen og det var full match igjen i Framohallen. Vi virket ikke helt tilstede og Ryger hadde fått blod på tann. Vidar Gjesdal og Sølvi Hylleseth justerer til et 7-6 angrepsspill, samtidig som det gjøres utskiftninger på forsvar/angrep, det virket som at guttene trengte noen minutter på å løse dette og Ryger var fult på høyde med oss.

Det ble en skikkelig stillingskrig hvor Ryger utligninger gang på gang, men vi fortsatte med å ha innativet i kampen og heldigvis ble det slutt på tekniske feil i vårt 7-6 spill. Det gjorde saken litt enklere, og vi klarer etter hvert å dra fra Ryger på nytt midtveis i 2. omgang.

Den ledelsen rir vi godt på for selv om Ryger presset ledelsen, det var ingen tvil på hvor poengene ville lande hen. Bergen vant fortjent 31-28 og klatrer opp på direkte opprykk med 1 kamp mer spilt enn Sandefjord.

Nå er opprykksfinalen mot Sandefjord neste kamp – den kampen spilles også i Framohallen den 03. mai. Denne kampen vil bli utsolgt og billettene til oppgjøret er allerede lagt ut for salg. Du finner billettene her.