Bergerud og GOG i egen klasse – Norsk Topphåndball

Bergerud og GOG i egen klasse

Det gjenstår kun få kamper igjen i den Danske Håndballigaen for menn før sluttspillet settes i gang. Det er flere lag som kjemper for sluttspill- og for å unngå nedrykk. På toppen av tabellen finner vi Norges landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud og hans GOG. På motsatt side av tabellen finner vi to andre nordmenn.

Mange hevet en øyenbryn da Torbjørn Bergerud valgte å forlate SG Flensburg-Handewitt til fordel for danske GOG. Den tidligere Drammen-målvakten virker å ha ett steg tilbake, for så å ta tre frem. Bergerud har etter mange danske eksperters mening vært ligaens beste målvakt.

Det har gjenspeilet seg i resultatene og tabellen. GOG troner øverst med kun ett tap (30-27 mot Ribe Esbjerg), og har en fem poengs luke til serietoer Aalborg.

I den danske ligaen er det de 8 beste lagene som går videre til sluttspillet. Lagene fra plass til 9-13 havner i «Nedrykksgruppen» hvor det blir et eget sluttspill for å unngå nedrykk. Lag 14 og 15 går direkte ned.

For øyeblikket er Skive nærmest klare for dansk førstedivisjon. På 14 plass finner vi KIF Kolding hvor Thomas Boilesen og Vetle Rønningen spiller. Det er bare 2 poeng som skiller de og Ringsted på 12 plass. I tillegg har KIF Kolding en kamp mindre spilt.

Det blir dermed dramatikk og spenning helt til slutt i den danske ligaen.