Bergen: – Vi mener alvor i år – Norsk Topphåndball

Bergen: – Vi mener alvor i år

Årets andre borteseier er et faktum for Bergen. I søndagens kamp i REMA 1000-ligaen slo de forhåndsfavoritten Runar Håndball, og sikrer seg to viktige poeng og viser at de er å regne med i årets REMA 1000-liga

Med en forrykende start på kampen får vi en tidlig ledelse og allerede etter 5 minutter leder hele 2-6 i Jotron Arena. Spillerne følger kampplanen til punkt og prikke og varter opp med det ene mønsterangrepet etter det andre og Bjarte Myrhol blir tvunget til å ta sin første timeout allerede etter fem minutter spilt. Vi fortsetter å lage mål på det meste, men Runar er svært effektive i sitt ankomstspill og lagene veksler på å score resten av omgangen. Til pause leder vi 17-22.

Andreomgangen fortsetter der førsteomgangen slapp, med et hardtkjempende Runarlag som gjør det de kan for å komme i kapp. Men våre gutter beholder roen og ledelsen omgangen gjennom og det stopper ikke før måltavlen viser hele 39-42.

Professor Tønne var svært fornøyd etter kampen: Dette var deilig! Tror det må være første gangen i karrieren at vi vinner en håndballkamp med 39 innslupne mål. All honnør til guttene som følger planen. Jeg vil også skryte av hele gruppen, til og med de som gjerne ikke får så mye spilletid som de ønsker, bidrar enormt fra benken noe som smitter over på hele laget. Nå skal jeg nyte disse poengene fra hotellrommet i Sandefjord, før den virkelige testen kommer med bortekamp mot Bækkelaget neste søndag. Også i fjor spilte vi noen flotte kamper mot antatt bedre lag før vi mistet konseptet mot antatt dårligere motstand. Dette gjelder det å unngå i år om vi skal henge med beste lagene.

Høyreback Nicolai Daling leverte sin desidert beste kamp i Bergenstrøyen med hele 10 spillemål og 9 assist ble han kåret til banens beste spiller. Det er slik som dette jeg håper å spille hver gang, men dette var først og fremst en lagseier mot et virkelig bra håndballag og med dette håper jeg folk skjønner at vi mener alvor i år:).