Bergen Håndball med seier i Oslo – Norsk Topphåndball

Bergen Håndball med seier i Oslo

Bergen vant solid 31-21 i Oslo, slik var kampen.

Det var tydelig at Bergen Håndball ønsket høyt tempo fra start i dagens kamp. Samtlige spillere kom hurtig i fremoverspillet og det skapte en del muligheter i innledningsvis. Lagene fulgte hverandre de første ti minuttene. I startoppstillingen var Leif Erik Brenne, men da han fikk en tidlig to min utvisning kom stortalentet, Kasper Dalland på banen. Han grep muligheten og scorer to raske mål og har flere gode assists til Tobias Holm. Nevnte Holm stod med hele seks avslutninger i første omgang.
Perioden fra 10 til 20 minutter i første omgang gikk tempoet ned og det ble begge lags målvakter som dominerte. Klokelig la vår kampleder for anledningen, Sølvi Hylleseth timeoutkortet. Inn kom Andreas Lervik, Iben Hvidsten og Miguel Neves fikk prøve seg fremover på banen.

Det ble bedre balltempo og Bergen fikk spilt seg til noen gode sjanser etter å ha satt opp litt to-to spill.
Lagene gikk til pause på stillingen 9-12, en omgang hvor begge lags målvakter hadde dominert.

Andre omgang starter vi meget godt bakover. Oslo studentene med tre scoringer etter 13 spilte minutter av 2.omgang. Samtidig holder vi trykket oppe og scorer enkle mål i ankomstsspillet.
Halvveis ut i 2 omgang, etter en lynhurtig scoring fra avkast fra Miguel Neves så tråkker han over i returløpet. Vi venter på rapport rundt skaden, men det så ikke godt ut.

Med 8 minutter igjen av kampen på stillingen 18-23 bruker Sølvi Hylleseth sin andre timeout. Det etter at vi har spilt en periode uten å finne flyten. Samt at vi har gjort en rekke tekniske feil. Det påfølgende angrepet ble et tålmodig og meget bra angrepsspill hvor Andreas Lervik finner Iben Hvidsten på strek.

Resten av kampen ble en parademarsj, hvor Tord står bra og vi fortsette å løpe inn mål. Gledelig å se at vi etter vår siste timeout også har tre meget gode kollektive angrepsspill.

Bergen Håndballs tre beste spillere:

Tord Vårdal med fortsetter storspillet gjennom hele kampen og ender på hele 47% i redningsprosent. Kampens soleklart beste spiller.
Kasper Dalland meget solid i dag, fin bredde i spillet og ga øvrige backspillere gode betingelser. Krydret med usedvalig mange utspill de kanten.
Marcus Soltvedt med en av sine bedre prestasjoner bakover i banen, stod godt i egen sone uansett hvem han hadde ved siden av seg.