– Bedre utgangspunkt kunne vi ikke håpet på – Norsk Topphåndball
Foto: Foto: Stian Lysberg Solum/NHF

– Bedre utgangspunkt kunne vi ikke håpet på

Aldri før har Håndballgutta vunnet seks strake VM-kamper. Det gir selvtillit inn i onsdagens kvartfinale.

Landslagssjef Jonas Wille har flere ganger snakket om etapper denne januarmåneden. Første etappe var Gjensidige Cup, som ga gode treninger, grundige gjennomganger av spillesystemer og ikke minst tre viktige matcher – og tre triumfer – mot Portugal, Brasil og USA.

Andre etappe var innledende runde i VM 2023, som endte med tre seirer mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland.

Mandag ble tredje etappe avsluttet. Hovedrunden resulterte også i seks av seks poeng, mot henholdsvis Serbia, Qatar og Tyskland.

28-26-seieren mot håndballgiganten mandag er et foreløpig klimaks i en hittil nær perfekt januarmåned for Håndballgutta. Dette er første gang i historien at Norge har vunnet seks strake kamper i et VM på herresiden.

– Bedre utgangspunkt før cupspillet kunne vi ikke håpet på, fastslår kantspiller Sebastian Barthold, som har scoret 25 mål så langt i Polen.

– Vi har spilt på oss masse selvtillit, og jeg opplever at vi har hatt en stigende kurve på det vi holder på med her. Nå gleder vi oss til å ta fatt på kvartfinaler og sluttspillet, sier Barthold videre, og fastslår:

– Det kan bli moro.

Kvartfinalemotstander er Spania. Oppgjøret spilles i Gdansk, med avkast onsdag kl. 18.00. Spania var lenge en lei nøtt for Håndballgutta, men da lagene møttes i EM for ett år siden, ble det 27-23-seier til våre menn

Sander Øverjordet scoret to ganger i det oppgjøret.

– Det blir alltid tøft mot Spania. Det blir spennende å se på onsdag, men vi har gode muligheter, sier Kolding-spilleren i dag.

Øverjordet er ikke i tvil om at den solide laginnsatsen så langt, toppet med seieren mot Tyskland, gir et strålende utgangspunkt før møtet med spanjolene.

– Jeg tror det føles veldig deilig for alle – jeg synes i hvert fall det. Det gir ekstra selvtillit inn i en kvartfinale. Det var veldig positivt at vi klarte å vinne mot Tyskland, sier Øverjordet.

– Det er godt for selvtilliten og følelsen i både kropp og hode. Det har vært veldig bra så langt, og nå går vi inn i kvartfinalen med god selvtillit, og det er veldig deilig, sier målvaktshelten fra Tyskland-oppgjøret, Torbjørn Bergerud.

Se Norge-Spania på Viaplay.no og TV3 onsdag kl. 18.00, eller hør sendingen på NRK Sport Radio!