Bækkelaget hakket for sterke i generalprøven – Norsk Topphåndball

Bækkelaget hakket for sterke i generalprøven

Dette var begge lagenes siste treningskamp før sesongstart, man kunne se på lagene at det var mer tempo i kampen til tider og mer som minte om en ligakamp, men det var enda deler av spillet som bar preg av at det var en treningskamp.

Kampen i seg selv startet dårlig for Elverum, ved at Bækkelaget tidlig tok en tomålsledelse. Elverum svarte kontant og raskt og det var likt igjen etter omtrent 5 minutt.

Etter 10 minutter på stillingen 5-6, skorte Stig tore Moen Nielsen med en lekker skruscoring, som var målet i kampen som fikk mest jubel. Dessverre for Elverum sin del tok Bækkelaget tilbake en tomålsledelse omtrent halvveis ut i førsteomgang.

Etter 20 minutter tok Bækkelaget kampens første time-out, med Elverum ett mål bak. Heldigvis for Elverum sin del var Emil god bakerst i mål og hadde ett par gode redninger pluss en strafferedning som gjorde at Elverum fortsatt hadde gode mulighet til å snu kampen i favør Elverum.

Elverum sin første time-out kom med 3 minutt igjen av førsteomgang, den kom ikke for sent fordi det virket som at Bækkelaget tok mer over. Dette stoppet Elverum etter time-outen og de gikk til pause ett mål bak på stillingen 14-15. Førsteomgangen gikk snilt for seg med kun en utvisning. Det kom ut ett heltent Elverum- lag i andreomgang.

Det virket som at pausepraten hjalp fordi etter pausen svarte Elverum med raske mål og tok tidlig tilbake ledelsen og 6 minutt ut i andreomgang ledet Elverum 19-17. Dette gjorde at treneren til Bækkelaget tok grep og svarte med en time-out. Dessverre for Elverum sin del virket det som at målvakta til Bækkelaget var i det umulige hjørnet i andreomgang og gjorde at Bækkelaget fikk gode sjanser til å snu kampen i deres favør.

Etter 42 minutter hadde målvakten hele 10 redninger. Simon Mizera ville ikke være noe dårligere og svarte ett par minutter senere med to kjappe redninger samtidig som Elverum var en spiller mindre som følge av at Endre Langaas fikk en utvisning. Dette gjorde at Elverum fortsatt var godt inne i kampen.

Deretter fulgte lagene hverandre tett, før Bækkelaget tok mer grep over kampen igjen og avsluttet godt mens Elverum ikke avsluttet like godt. Målvakten til Bækkelaget var en stor grunn til dette på grunn av hans 15 redninger i kampen. Bækkelaget vant til slutt 28-31, men kampen bar til tider fortsatt preg av at dette var en treningskamp, men nå er det ikke lenge til sesongstart og da kan man forvente å se ett enda mer heltent Elverum.

Elverums toppscorer ble Sindre Heldal med 5 mål, mens Bækkelagets toppscorer ble Jens Dolberg med 10 mål.

Elverums ligakamp er 3.September når de møter Nærbo på bortebane, mens årets første hjemmekamp i ligaen er tre dager senere mot ØIF Arendal. Da er det å forvente å se ett heltent Elverum fra start til slutt.