Både æren og poengene står på spill i onsdagens 1.divisjons runde

Charlottenlund – Fold HK i CSK Varmbo Arena kl 16:30

Charlottenlund har ikke mulighet til ytterligere klatring på tabellen, men vil de fortsatt holde Stavanger og Falk Horten bak seg også når sesongen er over, så må de vinne onsdag kveld.  Stavanger har i likhet med Charlottenlund 19 poeng mens Falk Horten har 18 så det er ingen «trygg» avstand kan du si. Det at de slo Stavanger sist søndag var en god start på å få beholde 5.plassen ved sesongslutt. Nå er det bare resten igjen.

Teoretisk så kan Fold komme seg over streken, de må bare vinne onsdagens kamp i Trondheim, de to kampene etter det og så må OSI tape sine to siste kamper. Fold slo det andre Trønderlaget, Vikhammer, for under en uke siden. Nå spiller de for æren og en god følelse resten av sesongen.

Forrige møte mellom de to ble en kamp der onsdagens hjemmelag vant med knappest mulig margin, 1.mål.  Følg kampen via handball.no/live eller ta turen i hallen med billetter kjøpt i hjemmelagets systemer.

Viking Håndball – Vikhammer HK i Stavanger Idrettshall kl 17:30

Dette kan bli rått parti. Viking spiller for muligheten til direkte opprykk (de ligger fem poeng og en kamp bak serieleder Sandnes) mens det allerede er klart at Vikhammer blir å finne i 2.divisjon neste sesong.

Viking har syv seirer på rad, de har ikke tapt, eller mistet om du vil, poeng siden uavgjort kampen mot Follo tidlig i desember 2021. Til sammen har de tapt tre kamper så langt i sesongen og den første var bortekampen mot onsdagens motstander Vikhammer. Søndag var det OSI som møtte overmakten i Stavanger Idrettshall.

Vikhammer står bokført med to seierer denne sesongen, som nevnt er den ene mot opprykkskandidat Viking. Den andre var mot OSI – og begge to kom helt i starten av sesongen. Poengfangsten har med andre ord ikke blitt stor denne sesongen.

Onsdagens kamp ser du i hallen med billetter kjøpt i hjemmelaget systemer, i tillegg har du handball.no/live som oppdaterer fortløpende.

HK Herulf Moss – TIF Viking i Mossehallen kl 18:00

Siste kamp ut for 1.divisjonslagen denne onsdagen er nok et topp mot bunn oppgjør. Selv om hjemmelaget (teoretisk) kan ende opp med 12 poeng så kommer de seg uansett ikke over streken. OSI, som ligger på «siste over streken plassen» har nemlig Herulf på innbyrdes oppgjør. Men det gjør alltid godt for selvtilliten å vinne kamper, og det er 2 ½ uke siden Herulfs siste seier. Og derimellom har de tapt for Stavanger.

TIF Viking kjemper mot/med Follo og Viking om å få det beste utgangspunktet inn i kvalifiseringen til REMA 1000-ligaen. Så for laget fra Bergen er bare seier godt nok onsdag. På de fire siste oppgjørene har de tapt for Viking og Sandnes mens de har vunnet over OSI og Follo. I kampen mot Follo ble det laget smått utrolige 78 mål, fordelt med 41 til TIF Viking og 37 til Follo. De to ligger på 3. og 4. plass på tabellen, med like mange poeng, men Follo har en kamp mer spilt.

Da den motsatte kampen mellom Herulf og TIF Viking gikk i høst ble det seier til TIF. Onsdagens oppgjør ser du med billetter fra Herulf sine systemer. Direktsport.no er som vanlig i hallen og sender direkte til deg med abonnement. Et siste alternativ er handball.no/live sine oppdateringer på det som skjer i kampen.