Åsenhallen i fyr og flamme – Norsk Topphåndball

Åsenhallen i fyr og flamme

Sesongens første hjemmekamp for Sola i REMA 1000-ligaen. I tropisk sommervær ute og et publikum i fyr og flamme inne i Åsenhallen. Et Byåsen-lag fra Trondheim hadde tatt turen, på jakt etter sesongens første poeng. Og lenge så det ut som om det skulle gå.

For det var gjestene som startet kampen best, og tok tidlig ledelsen. De holdt et lite forsprang inn mot halvspilt første, mens hjemmelaget ble jagende etter utligning. Med to lag som spilte hurtig håndball, var det mye underholdning for de nesten 600 som hadde møtt opp i publikum.

Lagene fulgte hverandre tett, men med Byåsen førende store deler av omgangen. Til pause hadde de økt forspranget til fire mål 15-19.

I andre omgang fikk vi se et Sola-lag som ikke var fornøyd med uttelling i første omgang, og gikk ut i hundre klar for å sette seg selv i førersetet og ta poengene hjem. Med kun 7 minutter spilt etter hvilen kunne publikum juble for at Sola hadde spilt seg i ledelse 22-21 etter at Malin satt ballen i nettet.

Og nå hadde Malin funnet scoringsformen, og Byåsen-forsvaret slet med å få stoppet #5 og resten av hjemmelaget som nå ikke var interessert i å gi fra seg ledelsen. Med publikum i ryggen fullførte Sola kampen i ett forrykende tempo, med «Her blir det liv» rungende fra høyttalerne, og kunne tilslutt juble for seier 32-26.

Malin ble kåret fortjent til Solas beste, og toppscorer med 12 nettkjenninger.

Neste kamp blir borte mot Tertnes søndag 15. september, før vi om 10 dager igjen kan invitere til ny håndballkveld i Åsenhallen når Fredrikstad kommer på besøk. Billettsalget er åpnet, så gå inn i Sola HK appen og sikre deg din allerede nå.