Årets venstreback i Rema1000-ligaen? – Norsk Topphåndball
FOTO: May Elin Aunli, ØIF Arendal

Årets venstreback i Rema1000-ligaen?

ØIF Arendal har opp gjennom årene hatt en tradisjon i å ha gode venstrebacker. Legenden Andre Jørgensen Hofstøl ga Arendalittene mange uforglemmelige øyeblikk på håndballbanen. Nå er det en svenske som har vunnet hjertene til supportene fra Agder.

Halmstad-mannen har hatt en karriere som har involvert tonnevis med scoringer. Etter en korsbåndskade han pådro seg for den tidligere svenske storklubben Drott, kom han sterk tilbake etter et utlån i svensk 1. divisjon. Han ble hentet til HK Äranas og leverte en knall 2016/2017 sesong for det svenske laget. 139 scoringer på 30 kamper var tallene Lindell leverte.

Martin Lindell kapret tredjeplassen på årets toppscorerliste i Rema1000-ligaen, kun slått av Bækkelagets Emil Sundal og Fyllingens Inge Aas Eriksen. Den hardtskyttende venstrebacken som kom til ØIF Arendal fra HK Äranas i 2017 var egentlig på vei bort fra klubben denne sesongen.

Var på vei bort

Etter at Svensken klargjorde at han kom til å forlate klubben som endte på 2. plass i årets sesong, tikket det inn meldinger fra klubbens fans. De ønsket naturligvis ikke å miste klubbens toppscorer og de overveldende meldingen fikk Lindell til å skifte mening. Han skulle fortsette i Arendal.

– Jeg har hatt gode samtaler med mine nærmeste og med min håndballagent. Så har jeg tenkt en del. Og til slutt ble det veldig klart for meg at jeg ikke vil forlate Arendal. Min kjærlighet til byen, laget og klubben er for sterk til å forlate dette for noe nytt som jeg ikke helt vet hvordan kommer til å bli
, fortalte han ØIF Arendal sine medier i 2019.

Det endte godt for begge parter og Lindell leverte gode prestasjoner på løpende bånd fram til sesongen fikk en brå slutt på grunn av Corona-krisen.

Rema 1000-ligaen beste venstreback?

Det hersker ingen tvil om at det kryr av meget gode venstrebacker i Rema 1000-ligaen. Landslagspiller og Kolstad-mann William Aar, tidligere utenlandsproff Inge Aas Eriksen, Elverums Sebastian Henneberg og Drammens Thomas Boilesen er et par av navnene som Lindell har konkurrert imot denne sesongen. Det preget ikke svensken i det hele tatt og det viste han på flere områder.

Kolstad Håndballs William Aar – FOTO: Vidar Ruud

Han havnet på månedens lag hele 5(!) av seks mulige ganger, og seiler dermed opp som favoritt til å havne på årets lag i Rema 1000-ligaen. Svært lite taler imot at nettopp det skal skje, og da stilles det store spørsmålet; Er Martin Lindell den beste venstrebacken i Norge?

Det er i alle fall en gjeng som er ikledd rødt og svart som ville vært enige i det.