Åpnet Gjensidige Cup med seier mot Kroatia – Norsk Topphåndball
Alexander Blonz ble Norges toppscorer med elleve mål og rundet 300 mål for Norge i kampen mot Kroatia. Foto: Svein André Svendsen

Åpnet Gjensidige Cup med seier mot Kroatia

De norske gutta fikk en god start på Gjensidig Cup med seier 32-26 over Kroatia i Jordal Amfi.

Torsdag kveld var det klar for åpningskampen i Gjensidige Cup, hvor Norge skulle møte Kroatia. Sist de to lagene møttes var i EM 2020, da Kroatia tok seieren i semifinalen etter ekstraomgangene. I Jordal Amfi fikk Sondre Gjerdalen torsdag sin debut på landslaget mot Kroatia og William Aar var tilbake i den norske drakten etter noen år ute av troppen. 

Alexander Blonz som åpnet med kampen første scoring, men Kroatene kom med to kjappe scoringer og tok ledelsen i de første minuttene. De to lagene spilte jevnt i starten av omgangen og vekslet på ledelsen. Like før halvspilt omgang kontret Blonz inn til utligning, som også var hans mål nummer 200 for Norge, og bare minutter senere tok Norge ledelsen og økte ti 10-8. 

De norske gutta behold tomålsledelsen inn til slutten av omgangen, og jubelen stod i Jordal Amfi da Simen Lyse økte ledelsen til 14-11 med under fem minutter igjen av omgangen. Tremålsledelsen stod til det siste minuttet, hvor Kroatia reduserte med ett. Håndballgutta lå foran 16-14 til pause. 

Ut fra pausen kom Norge igjen foran med tre mål, men ga seg ikke der. Fra straffemerket økte Blonz den norske ledelsen til 19-15, før Kristian Bjørnsen økte ledelsen med skudd i det åpne målet. Kroatene gikk over til å spille syv mot seks, men selv ikke det kunne stoppe de norske gutta. Rett før halvspilt omgang sendte Petter Øverby ballen fra forsvarsposisjon og inn i det kroatiske målet, før Blonz kontret igjen og økte ledelsen til 25-18. 

20240509 Bjørnsen, Sagosen og Bergerud.jpg
Kristian Bjørnsen bikket sin 700. scoring for Norge i kampen mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen / NTB

Håndballgutta beholdt syvmålsledelsen utover i andre omgang og Thorbjørn Bergerud fortsatte å plukke kroatenes skudd på mål. Inn i kampens siste minutter lå Norge foran 29-22, men Kroatia kom til to reduseringer. Den siste ballen var norsk og Bjørnsen scoret sitt mål nummer 700 for Norge og sikret seier 32-26 mot Kroatia. 

Neste kamp for Norge i turneringen er mot Danmark. Den spilles lørdag 11. mai klokken 16:15. 

KAMPFAKTA
Gjensidige Cup
Norge – Kroatia 32-26 (16-14)
Jordal Amfi, Oslo
Toppscorer Norge: Alexander Blonz – 11 mål
Toppscorer Kroatia: Luka Lovre Klarica – 5 mål
Utvisninger: Norge 1x2min., Kroatia 2x2min.

Se fullstendig kamprapport her
Les mer om Gjensidige Cup her