Anniken Obaidli: – Det har kun vært sølv siden jeg kom til Storhamar, det faktisk å få et gull gjorde mye med oss – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Anniken Obaidli: – Det har kun vært sølv siden jeg kom til Storhamar, det faktisk å få et gull gjorde mye med oss

Anniken Obaidli har opplevd karrierens beste år med håndballen denne sesongen.  Hun ble kåret til REMA 1000-ligaens beste midtre bakspiller og med laget sitt har hun vært med å vinne EHF European League som første norske lag og har blitt nummer to på alle arenaer hjemme i Norge. 


– Seieren i europaligaen betyr veldig mye!   Det har kun vært sølv siden jeg kom til Storhamar, det faktisk å få et gull der tror jeg gjorde mye med oss.  Vi har tatt steg gjennom hele sesongen, så det var veldig gøy at vi gikk hele veien, forteller Anniken Obaidli (28). 

Foto: Stian Bye Høgsveen

Ingen norske lag har vært i finalen i EHF European League siden Vipers var det i 2018.  Tertnes var i finalen i 2000.  Storhamar ble Norges første til å vinne europaligaen.

EHF European League Final 4 ble arrangert i Graz i Østerrike 11.-12. mai 2024.

Storhamar slo Neptunes Nantes 28-27 i semifinalen og vant 29-27 over CS Gloria 2018 BN i finalen.  Anniken Obaidli ble Storhamars toppscorer med ni mål i finalen.


– Det var mange følelser i sving i Graz, det var både nerver, tårer, ja alt mulig på en gang egentlig.  Det var en vill opplevelse.  Når jeg tenker tilbake på det nå så var det helt sykt.  Noe av det største jeg har opplevd i min karriere og det største med et lag.  Veldig gøy, smiler hun. 

– Vi skulle opp mot gode lag, men vi hadde virkelig troen da vi kom til Østerrike.  Vi var spente, det er en helt ny arena å spille på for de fleste av oss.  Det er ikke mange av oss spillere som hadde stått i Final 4.  Jeg er veldig stolt av laget og så var det kjekt at vi lagde så god stemning og stakk av med gullet.

Foto: Stian Bye Høgsveen


Hva klaffet for dere den helga?

 -Vi hadde sykt tro på oss selv.  Vi var enige om å ta ut alt og være veldig på fra start til slutt.  Og når kampen er ferdig skal vi ikke sitte igjen med noe energi og kjenne at vi har brukt opp kruttet.

– Vi hadde gode forberedelser og visste hva vi møtte, selv om vi ikke har spilt mot dem tidligere.  Vi fikk dratt oss godt igjennom det taktiske før vi gikk på banen.  Det var fint å føle energien på banen, på benken og fra tribunen som var helt vill.  Vi hentet mye energi fra hverandre på en helt annen måte, oppsummerer hun fornøyd. 


Med unntak av en seriekamp for Tertnes, spilte Anniken i Molde frem til 2021.  Da flyttet hun til Hamar og har nå fullført sin tredje sesong for Storhamar. 

– Jeg trives veldig godt.  Det er godt miljø og flinke folk både i, utenfor og rundt klubben.  Så trivselen er god, forteller 28-åringen.

Anniken spilte i flere sesonger i Molde sammen med storesøster Sherin og lillesøster Mona.

– De sesongene i sammen på samme lag betydde mye for oss alle.  Jeg merker at jeg savner at vi ikke har hverandre i hverdagen og at jeg ikke har noen å lene meg ekstra på når ting ikke går helt som en ønsker at det skal.  Vi savner selvfølgelig hverandre.  Men vi unner hverandre alt selv om det koster at vi ikke spiller i sammen lenger.  


Sånn i ettertid, var det greit for din egen utvikling at dere skilte lag?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si.  Både ja og nei, kanskje.  Det er fint å ta skritt for seg selv også, det er en del av utviklingen.  Jeg merker at jeg ikke har de nærmeste rundt meg, det er kanskje det jeg har kjent mest på.  Men jeg tror nok likevel at det har vært fint for utviklingen min.


Anniken Obaidli ble kåret til årets midtre bakspiller av sine medspillere i ligaen. 
Hun var Storhamars toppscorer med 132 mål og 85 assist.

– Det var stort å vinne den kåringen!  Det er veldig kjekt når det er spillerne som stemmer frem det.  Jeg setter utrolig pris på det, sier hun glad. 


Totalt har Anniken scoret 271 mål sesongen 2023/24, fordelt på 132 mål i REMA 1000-ligaen, 32 mål i sluttspillet, 24 mål i NM og 83 mål i European League.


Hvordan synes du selv at du har fremstått denne sesongen?

– Det har gått greit og jeg har følt på utvikling gjennom sesongen.  Jeg føler jeg har tatt steg.  Selvfølgelig har det også variert, sånn er det alltid.  Men jeg føler egentlig det har vært en fin sesong.


Hvordan har du utviklet deg etter at du forlot Molde?

– Jeg føler egentlig at jeg har utviklet meg på alle områder.  Det har vært fint for meg å komme til Storhamar, så jeg vil si at jeg har utviklet meg både som spiller og som person. 

Foto: Stian Bye Høgsveen

I årets sesong ble Storhamar nummer to i REMA 1000-ligaen med 23 seire og 3 tap.
De ble nummer to i sluttspillet etter tap 33-37 og 27-32 mot Vipers i finalen.
I NM/Final 8 ble de nummer to etter tap 23-32 mot Vipers i finalen. 
Og – de står igjen som vinnere av EHF European League sesongen 2023/24.

– Vi har gjort det veldig bra i år og jeg synes vi har blitt mer og mer samspilte og har tatt steg fra forrige sesong. Jeg har følt det har vært utvikling i laget gjennom hele sesongen.  Nå var det veldig kjekt at vi fikk med oss et gull.  Vi har jobbet godt og har vært mer stabile i år, oppsummerer hun. 


Hva kan vi forvente av Storhamar neste sesong?

– Mye god håndball, får man håpe, humrer hun.  – Og så blir det spennende med noen nye spillere inn og trist med de som reiser.  Jeg tror at det blir veldig mye bra også neste sesong og at utviklingen kommer til å fortsette, sier Anniken Obaidli avslutningsvis.