Anna Bjørke Kallestad: – Vi har et godt nok lag til å ta medalje også i år

Anna Bjørke Kallestad (24) gjorde sin beste sesong som håndballspiller forrige sesong og er enormt stolt av bronsemedaljen Byåsen tok.  Hun følte at lagledelsen hadde troen på henne og lot henne stå på banen selv om hun gjorde noen feil.  Den tryggheten gjorde at hun tok ansvar og var matchvinner i flere kamper. 

Anna ble nest mestscorende i Byåsen med sine 96 mål.  Kun Julie Bøe Jacobsen scoret flere ganger.  Før Anna ble Byåsenspiller for 2 sesonger siden, spilte hun seniorhåndball i Os Turn, Viking TIF og Sola.


Er mye tryggere nå

– Jeg merker at jeg denne sesongen har fått mye mer tillit enn hva jeg har opplevd tidligere i andre klubber.  Jeg har fått stå på banen selv om jeg har gjort noen feil og er mye tryggere nå enn det jeg har vært tidligere.  Jeg er ikke redd for å gå på mål og er heller ikke redd for å gjøre feil – det er så deilig at alt det harde arbeidet jeg har lagt ned endelig gir uttelling.  Jeg har spilt noen sesonger i eliteserien, men det er først nå jeg føler det har løsnet skikkelig, sprudler Anna Bjørke Kallestad.

– Når man har flyt så føler man at man har mer selvtillit også.  Det at jeg fikk stå i forsvar og være toveisspiller har jeg tatt med meg fremover i banen.  Og bare det har hjulpet mye når det gjelder det mentale, at jeg ikke bare er en enveisspiller, forklarer hun.

Foto: Lars Rune Skaug


Har mye å si

Anna forteller at i den første sesongen i Byåsen var det mye som var nytt for henne, med nye spillere og mange nye spillerkonstellasjoner.  I andre sesongen følte hun at spillerne var mye tryggere på hverandre.

– Det at lagledelsen lar oss få stå på banen selv om vi ikke har de beste kampene har enormt mye å si for tryggheten, skryter hun. – Da blir det lettere å få til de prestasjonene som en ønsker.  Kommunikasjonen mellom oss spillerne ble også mye bedre i andre sesongen min i Byåsen, så som jeg og Julie Bøe Jacobsen har fått til et mye bedre samspill i løpet av sesongen.


Matchvinner

Det at Anna sist sesong tok de avgjørende avslutningene da kamper stod og vippet, beror på at hun følte at trenerne hadde troen på henne.

– Når jeg vet at lagledelsen har tro på meg og de tør å sette meg i de situasjonene, så får jeg troen på at jeg kan og jeg vet at den ballen går inn hvis jeg treffer, sier hun.


Trives

– Byåsen har betydd veldig mye for meg og min utvikling, spesielt dette siste året.  Jeg har fått god oppfølging av Olympiatoppen, og har hatt gode medspillere som har gjort at jeg har kunnet tatt det neste steget. 

– Jeg har det veldig bra.  Jeg har studier, håndball og gode venner utenom, så jeg trives godt. 


Bronse var stort

– Jeg er enormt stolt av den bronsemedaljen vi tok i REMA 1000-ligaen!  Det er noe av det største jeg har opplevd i min håndballkarriere.  Her var jeg med å bidra, jeg satt ikke bare på benken og heiet.  Men jeg fikk spilletid og det gjør det enda større. 


Har et forbedringspotensiale

Anna mener at Byåsen på papiret har et så sterkt lag at de skal kunne gjenskape bronsemedaljen også neste sesong.  Laget har beholdt så å si alle spillerne og har i tillegg fått inn forsterkninger. Men i noen deler av spillet har laget litt å gå på.

– Jeg synes at forsvarsspillet har vært vår svakhet, der må vi opp noen hakk.  Vi kan ikke være så avhengig av Annick Lipman i hver kamp, det går ikke.  Det blir vanskelig for henne å ha like høy redningsprosent gjennom hele sesongen, som i år, uten et forsvar foran seg.  Så det er der vi må gjøre mye av jobben. 

– Jeg føler også vi kan bli enda bedre til å utnytte bredden vi har i laget.  Og vi har litt å gå på når det gjelder kontraspillet, at vi kan få de enkle målene – så vi slipper å stå og krige i etablert angrep hele veien. 

– I fjor var det mange kamper som vippet i vår favør, vi er avhengig av at vi klarer det også denne sesongen. 


– Jeg er veldig optimist og folk kommer til å være sultne når vi begynner å trene igjen.  Nå gleder jeg meg veldig til neste sesong, da håper jeg at både jeg og laget kan ta enda flere steg, avslutter Anna Bjørke Kallestad ivrig.