Andrea Varvin Fredriksen klar for Fana – Norsk Topphåndball
Andrea Varvin. Foto Hans Lie/@Sportsfoto

Andrea Varvin Fredriksen klar for Fana

Andrea Varvin Fredriksen blir Fana-spiller fra neste sesong! Kantspilleren Andrea kommer fra spill i Fredrikstad Ballklubb, og er opprinnelig fra Tønsberg. Det er også her håndballkarrieren startet.

Som 13-åring startet Andrea med håndball i Flint Tønsberg, og som 16-åring debuterte hun på klubbens flaggskip som den gang var i 2. divisjon. Samme sesong som seniordebuten rykket Flint-damene opp i 1. divisjon og møtte blant annet vår partnerklubb Gneist sesongen etter. I 2020 hadde Flint-damene igjen suksess med opprykk, denne gang til REMA 1000-ligaen.

Etter flere gode sesonger for Flint Tønsberg, og siste sesong for Flint som toppskårer, var Andrea sugen på nye utfordringer, og dro sommeren 2022 over Oslofjorden til Fredrikstad Ballklubb hvor hun har kastet ball dem siste to sesongene. Til sommeren starter hun oppkjøringen med Fanajentene.

Andrea Varvin. Foto Hans Lie/@Sportsfoto

Andrea forteller selv:

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Fana Håndball og ser frem til å fortsette min utvikling videre der. Etter møtene med hovedtrener Vidar Gjesdal, fikk jeg et veldig godt inntrykk av klubben og det nye trenerteamets plan fremover. Det blir spesielt gøy å hilse på jentene og starte oppkjøring mot en ny sesong.

Andrea var i utgangspunktet bakspiller hvor hurtighet og finter var sterke kvaliteter. Dem siste årene har hun vokst inn i en kantrolle som hun har mestret bra, med løpsstyrke og et godt repertoar. Hun hater å tape og gir dermed alt for at laget skal lykkes med sine mål.

Påtroppende hovedtrener, Vidar Gjesdal, er veldig fornøyd med å ha sikret signaturen til Tønsberg-jenten:

– I Andrea får vi inn en spennende kantspiller som erstatter for Sara. Sammen med Maren mener jeg vi skal være godt dekket på den posisjonen. Hun er hurtig og jeg håper vi kan få en del ut av henne også i kontringsfasen. Hun har flere sesonger bak seg i eliteserien og selv om hun fortsatt kun er 22 år vil hun tilføre oss mer erfaring i en veldig ung tropp.

Andrea, som fyller 23 år i sommer, har signert en 2-årskontrakt med Fana, og det er ingen tvil om at hun blir et spennende tilskudd. Vi gleder oss til å ta imot henne, og ønsker hjertelig velkommen til Fana!