Andrea Holm Aune (Byåsen) imponerer stort i sin første sesong i REMA 1000-ligaen – Norsk Topphåndball

Andrea Holm Aune (Byåsen) imponerer stort i sin første sesong i REMA 1000-ligaen

Andrea Holm Aune (20) har spilt 4 sesonger i 1. divisjon for Charlottenlund og tok steget opp i juli da Byåsen tok kontakt. 

Nå har hun gjort det nærmest sensasjonelt bra og har tatt nivået på øverste nivå i Norge umiddelbart.

I debutkampen mot Oppsal ble hun toppscorer for Byåsen med 8 scoringer.  På 4 kamper har hun scoret 25 ganger – og i gårsdagens seier over Larvik ble hun igjen toppscorer med 8 mål, kåret til banens beste og satte inn den viktige 27-26 scoringen da ett minutt gjenstod av kampen.

Og dette fra en uvant posisjon på høyrekant.

Foto: Lars Rune Skaug


Høyrekant

– Da Byåsen tok kontakt ble jeg forespeilet å spille høyrekant siden det var usikkert om Astrid Mjøen Holstad ble med videre.  Det ble noen tanker om hva jeg skulle gjøre, men tilbudet var så bra at jeg ikke kunne si nei, forteller Andrea.

– Det har gått over all forventning, det har vært veldig bra. Jeg har spilt høyreback i Charlottenlund og har også spilt litt på høyrebacken etter at Anna Bjørke Kallestad ble skadet, sier hun.

– Nå som både Kallestad og Mjøen Holstad er ute, må jeg ta mer ansvar, men jeg føler ikke på noe press av den grunn.  Har i grunn ikke tenkt noe særlig på det. 

– Jeg har ikke så mange tanker i hodet når jeg holder på, smiler hun, jeg har kun fokus på kampen. 

– Jeg gjør bare mitt beste og det jeg kan, og det har gått litt bedre enn forventningene så langt!


Artig at de har trua!

– Det er veldig artig at de har trua på meg og tør å sette meg utpå.  Det var gøy å få en så bra start i første kampen mot Oppsal. Jeg var litt nervøs på hvordan jeg skulle takle nivået, men det gikk jo veldig fint.  Jeg var storfornøyd etter den kampen.

Foto: Lars Rune Skaug


Tok ansvar i sluttminuttene

I gårsdagens kamp i Kolstad Arena ble Andrea kåret til banens beste spiller og hun viser at hun er iskald og er ikke engstelig for å ta ansvar.  På stillingen 26-26 ble Byåsen tildelt 7-meter som Andrea tok seg av.  Alma Hasanic Grizovic i Larvikburet reddet skuddet og med to minutter igjen av kampen hadde Larvik matchball.  Den utnyttet de ikke og i det påfølgende angrepet gjorde Andrea «det godt igjen» ved å sette inn ledelse 27-26.

– Da jeg bommet på 7-meteren så visste jeg ikke at det var såpass kort tid igjen, så jeg ble ikke noe stresset over det og tenkte egentlig bare at jeg måtte ta neste angrep.  Da jeg fikk mulighet i neste angrep gikk jeg inn på en ganske spiss vinkel, men det gikk bra, smiler hun.  – Det var en nervepirrende kamp som var spennende å spille.

– Jeg har vært vant til å ta mye ansvar i Charlottenlund.  Men det er noe annet når det er litt tøffere motstand, de er bedre i REMA 1000-ligaen.  Men som sagt tidligere så føler jeg ikke noe press.

– Det gjorde veldig godt å få den seieren mot Larvik i går, med tanke på hvordan det gikk sist mot Fredrikstad.  Å få en seier på vår nye hjemmebane, det var godt. 


Stortrives

– Disse første månedene i Byåsen har vært veldig artige og gir meg masse motivasjon til å jobbe hardt videre.  Det er moro å spille med så gode spillere og se hvordan de trener og hvordan de er blitt så gode.  Jeg håper jeg får utviklet meg enda mer fremover sammen med dem. 

– Det er tøffere treninger og bedre oppfølging, så det er godt tilrettelagt for å bli god.  Jeg prøver på trening å utvikle forskjellige skuddteknikker fra kant, men har ikke så mange skudd i armen så langt, men det kommer seg.  Jeg er i utvikling og trives på kanten, sier hun.  

https://topphandball.nth.webcore.no/artikkel/pamelding-nyhetsbrev/