Alle på scoringslisten under årets første seier! – Norsk Topphåndball

Alle på scoringslisten under årets første seier!

Bergen Håndball var best i Nordstrand Arena og vant i serieåpningen!

Spenningen var å føle på innledningsvis før dagens oppgjør mot Nordstrand. For med spill i REMA 1000-ligaen i de seneste årene så var det vanskelig å si hva Bergen Håndball ville møte i sesongåpningen av 1 divisjon.

Det hele startet med et Nordstrand mål. Det var vel også det eneste punktet i kampen som hjemmelaget hadde ledelsen. For våre gutter var mer eller mindre best gjennom hele oppgjøret – det skulle da ta litt tid før det løsnet.

For i de første 10 minuttene så ligger lagene og føler på hverandre. Det var ikke noe imponerende angrep- eller forsvarsspill fra noen av leirene og det gikk rett og slett litt for mye i sideveis aktivitet. Heller ikke kontringsspillet satt godt (tror jeg – disse nye Mygame AI kameraene var ikke alltid like observante på hvor de filmet, og da spesielt ikke under kontringer).

Det tikket mot halvveis og vell så det i første omgang når nysigneringen Rasmus Thaarup Carlsen som kun har hatt en trening med Bergen Håndball viste hva vi kan forvente av han i år. Han ble toppscorer i kampen med hele 11 mål – og var selve bidragsyteren til at det løsnet fremover i de tjuende minutt. Samtidig begynte Nordstrand å halte i angrepsspillet sitt og fikk ikke ballen bak en god Tord Vårdal.

Dermed fikk Bergen en god ledelse inn til pause på stillingen 8-15.

Rasmus var godt fornøyd etter kveldens 25-36 seier. Foto: Bergen Håndball

2. omgang begynte som første hvor lagene byttet på å score mål. Selv om Iben Hvidsten satte inn en 9 målssledelse i favør Bergen så kom Nordstrand sakte tilbake i en periode hvor vi blir preget av flere tekniske feil. Allikevel holdes hjemmelaget i trygg avstand på 5-6 mål i løpet av store deler av 2. omgang.

Jon Obrestad Salte setter i det femtiførste minutt inn 10 målssledelsen på stillingen 18-28. Herfra skulle det nye Bergen håndball maskineriet kjøre over Nordstrand. Hovedtrener Vidar Gjesdal velger også å gi tid til alle og det blir han belønnet for. Alle utespillere scorer nemlig i løpet av dagens kamp (se full oversikt nedenfor)!

Kasper Dalland fikk æren av å sette kronen på verket når han lager en lekker skuddfinte og får helt stillehav å løpe gjennom forsvaret på. Han setter ballen enkelt i mål til stillingen 25-36, og det ble også kveldens sluttresultat.

Hovedtrener Vidar Gjesdal var godt fornøyd etter kampen og kunne erkjenne at kampen aldri ble så jevn som han fryktet den kunne bli.

– Trygt og godt gjennomført dette. Vi sliter litt innledningsvis med angrepsspillet vårt – men etter hvert løsner det og vi får en bra ledelse til pause. I 2. omgang bytter vi litt på mål til vi tilslutt dominerer og får med oss et pent resultat i 25-36. Det var deilig å starte årets sesong slik og enda deiligere er det med 2 poeng hjem til Bergen!