Alle gode ting er tre – Sola skal til kvartfinale – Norsk Topphåndball

Alle gode ting er tre – Sola skal til kvartfinale

For tredje sesong på rad hadde Sola muligheten til å nå kvartfinale i Europaligaen. Selv om seier ikke var nødvendig for videre avansement, fikk publikum se ett Sola-lag som gikk ut i hundre fra start.

Det virket som om det hurtige spillet til hjemmelaget overrasket spanske Costa del Sol Malaga. Ikke før det var spilt over 7 minutter, kunne de juble for sitt første mål i kampen på stillingen 5-1. Sola beholdt roen, og selv om gjestene tok mer initiativ i kampen utover i omgangen klarte de aldri å komme seg nærmere enn tre mål bak.

Lagene gikk til pause på stillingen 18-15. Kvartfinaleplassen var innenfor rekkevidde.

Andre omgang startet ikke like målrik som den første, og etter fire spilte minutter var det kun Sola som hadde fått ballen i nettet en gang, 19-15. Igjen klarte Costa del Sol og spille seg opp i ryggen, men hjemmelaget beholdt roen – og 1086 fantastiske tilskuere bidrog til elektrisk stemning og energi til de på banen.

Mot slutten av kampen levnet det ingen tvil. Sola holdt trøkket og tempoet oppe, og spanjolene innså at en kvartfinale ikke ville skje for deres del denne sesongen. Kampen endte til slutt 36-31, og i mars er vi igjen klare for å spille kvartfinale i Europaligaen.

I kvartfinalen venter enten franske Nantes eller tyske HSG Bensheim/Auerbach. Kvartfinale-runden spilles best av to, og første kvartfinale spilles på bortebane helga 16./17. mars med returoppgjør i Stavanger Idrettshall helgen etter.
Vi kommer tilbake med mer informasjon om billettsalg etter hvert.