Foto: Jon Forberg

Aker videre til kvartfinale i NM!

Onsdag ble samtlige åttedelsfinaler i NM for kvinner spilt, inkludert Volda – Aker, som endte med avansement til jentene fra Oslo!

Etter seier mot Haslum i tredje runde trakk Akerjentene Volda som åttedelsfinale-motstander. På grunn av fjorårets NM-eventyr (semifinale og topp 4) var den lille klubben vår seedet sammen med storklubbene Vipers, Storhamar, Sola, Molde og Fana, som betydde at man kunne se vekk fra samtlige motstandere i trekningen. På tidspunktet av trekningen hadde man akkurat beseiret Volda med et mål på hjemmebane, så da åttedelsfinalene ble annonsert vokste spenningsnivået hos både spillere og støtteapparat. Spesielt med tanke på et nytt møte med Voldas målvakt Hilde Søyseth, som runda 50% redninger i hjemmekampen.

Jentene fikk en solid oppladning til kamp med effektiv reise, strålende Vestlandsvær og god mat, all ære til støtteapparatet som alltid legger gode rammer for kampene! En god oppladning fører ofte til en god oppvarming og ikke minst en god start på kampen, og denne onsdagen var intet unntak. Men høy fart ut av startblokkene stod Freja Christensen for våre tre første scoringer og en 3-1 ledelse før det var spilt tre minutter. Med en aggresiv ankomstfase og tøft forsvarsspil, samt en påskrudd Maren Pedersen i målet, tok det ikke lang tid før Volda tok sin første timeout på stillingen 7-12. Volda er et lag som de fleste eliteserielag sliter å score på, men denne gangen hadde jentene fra Oslo scoret 12 på 15 minutter! Ikke minst klarte jentene fra Oslo å sette ballen i mål, og ikke i Hilde Søyseth, dette så lovende ut! 

Den gode trenden fortsatte gjennom de resterende 45 av kampen, og Volda kom aldri nærmere enn tre mål. Selv da venstrekant og toppscorer Freja Christensen måtte ut på grunn av et slått håndledd, endret ikke kampbildet seg. Ida Solberg overtok rollen med glans og satte flere fine scoringer. Det samme gjorde Henriette Jarnang på høyrekanten, som ble kåret til Akers beste! En skikkelig lagseier hvor vi igjen fikk se vakker, høytempo Aker-håndball.

På grunn av Europamesterskapet er det ingen ny Akerkamp før Vipers kommer på besøk 27. november. Jentene skal nyte noen dager fri før treningsmengden skal økes inn mot neste del av sesongen. Vi gleder oss!

Kampen i opptak ser du på MyGame i TV2 Play.

Foto: Jon Forberg

Fakta fra kampen:https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7634303

En fornøyd Aker-gjeng; Til kvartfinale i NM!