Continued"/> Aker mister nøkkelspillere, men blir en lei nøtt å hamle opp med også denne sesongen – Norsk Topphåndball
Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Aker mister nøkkelspillere, men blir en lei nøtt å hamle opp med også denne sesongen

Marielle Nordvang har opplevd at 10 nøkkelspillere har forlatt Aker Topphåndball i løpet av de to siste sesongene.  Som 22-åring må hun gå foran når Aker denne sesongen skal sørge for å ta nok poeng til å sikre plassen i REMA 1000-ligaen.  Storseieren over Romerike 18. september viste at laget fortsatt har massevis av kvaliteter og de som er igjen tar steg når førstevalgene har forsvunnet til andre klubber. 

– Seier 38-29 over Romerike ga selvtillit og en god følelse hos oss, smiler Marielle Nordvang. – Vi vet det kommer til å bli en tøff sesong.  Og man er nødt til å ta en del poeng for å holde plassen i REMA 1000-ligaen.  Da er deilig å ta poeng mot et så bra lag, som viste i fjor at de kan slå mange gode lag. 


Etter tap mot Molde og Larvik i de to første kampene, satt det meste for Aker i bortemøtet med Romerike i sesongens tredje seriekamp. 

– Mot Romerike hadde vi lave skuldre og visste at for å ha noen sjanse måtte vi stå sammen som et lag.  Vi pratet mye om at hver spiller er utrolig viktig uansett om du spiller 0 minutter eller 60 minutter.  Og jeg synes vi fikk til et skikkelig trøkk og samhold i den kampen.  Veldig mye satt, det var utrolig gøy, sier playmakeren begeistret. 

– Det satt veldig angrepsmessig, vi fikk flyt fremover og fikk løpt inn flere billige mål.  Freja storspilte på venstrekanten, skryter hun.  – Det var deilig å få de enkle målene, for det gir så mye energi når vi setter forsvaret og får løpt inn mål i stedet for å måtte krige seg til hvert eneste mål. Så det var utrolig gøy å ha en kamp hvor angrepsspillet satt og vi hadde en utrolig god skuddutteling også, det skjer ikke i hver kamp det.  Det gir en god følelse.


Også i den neste seriekampen ble den en to-poenger til Aker, etter seier 22-21 over Volda.

– Hjemme mot Volda ble som forventet en tøff kamp og vi gikk inn og visste at det var to lag som ønsket å ofre alt for den seieren.  Det ble en tøff kamp helt til slutt, da var det deilig at vi trakk det lengste strået og satt igjen med de to poengene. 


Foran denne sesongen mistet Aker disse fire nøkkelspillerne:  Karoline Borg, Janne Eklo, Rikke Midtfjeld og Marthine Svendsberget.

Og foran 2021/22-sesongen forsvant disse seks spillerne fra klubben:  Karoline Lund, Tuva Ulsaker Høve, Ane Cecilie Høgseth, Julie Aspelund Berg, Olivia Lykke Nygaard og Vilde Johansen. 

– Når spillere drar ut gjør det at vi som blir igjen får mye mer ansvar og må ta mer plass i laget.  Det er alltid kjipt å miste gode spillere, men samtidig må vi som er igjen ta det som en stor mulighet at nå får vi tid på banen og mulighet til å prestere.  Vi vokser veldig på det vi som blir igjen, forklarer hun. 

– Jeg synes det er utrolig bra det vi får til med tanke på at vi som klubb år etter år mister spillere.  Når vi ser at andre klubber presenterer at nå har vi fått den og den spilleren, så er det hos oss nesten motsatt.  Vi har to nye spillere fra Follo i år som har vært veldig bra å få inn, men har samtidig gjennom årene mistet flere spillere enn vi har fått inn.  Da er det utrolig bra at vi som klubb klarer å stå sammen og har tro på konseptet og at vi spillere som blir igjen tør å ta nødvendig ansvar.


Hva blir viktig for dere i år med tanke på å beholde plassen?

– Det er forsvaret vi er nødt til å sette, så vi får løpt.  Vi er et lag med mye løpsstyrke så det gjelder å få ut det i kamp, for der er vi gode.  Vi har god utholdenhet, når vi spiller bra håndball setter vi forsvaret og får løpt mye, forklarer Marielle Nordvang, som har scoret 20 mål på de fire første kampene i eliteserien. 

– Det er en utrolig flott spillergruppe i Aker i år, jeg er fornøyd med jentene hvor alle vil hverandre godt og unner hverandre spilletid.  Og er like gira for kamp uansett hvor mye spilletid man får, det sier mye om jentene i spillergruppa. 


Med mer spilletid og ansvar har spesielt to spillere blomstret i høst.

– Det er mange som har tatt steget hos oss.  Freja Vinther Christensen har scoret masse mål nå i de første kampene og er en utrolig viktig spiller for oss både fremover og bakover.  Ine Erlandsen Grimsrud får mye ansvar og hun kommer til å ta mer og mer ansvar fremover i kampene som kommer.  Hun spilt mest i forsvar i fjor, men i år blir hun en viktig angrepsspiller også. 


Hvordan blir din rolle i laget denne sesongen?

– Selv om jeg er ung så er jeg en av de på laget med mest erfaring i REMA 1000-ligaen.  Jeg ønsker å kunne bidra med at jeg har fått noen år på dette nivået og vil bidra med å være skarp i angrep, gå på mål, tørre å stå litt foran og ta ansvar.  Og samtidig stå godt i sammen med gjengen i forsvar, for det er der vi vet at vi må stå opp sammen.  Ta duellene og lage brudd i forsvar, sier 22-åringen engasjert. 


Er det gøy å måtte ta denne lederrollen?

– Ja, det er morsomt å få mye ansvar.  Men samtidig, som jeg har nevnt flere ganger, så er vi i år en utrolig fin spillergruppe og jeg føler ikke på noe press likevel, for jeg vet at vi har sykt mange kvaliteter i laget.  Og for at vi skal vinne kamper, må alle prestere.  Vi er ikke et lag med en stjernespiller som kan bøtte inn masse mål og avgjøre alle kampene.  Vi er avhengig av at hver og en presterer på banen. 


Er det artig å spille i Aker?

– Det er utrolig gøy å være Akerspiller.  Og det er det vi ønsker at publikum skal se, hvor gøy vi synes det er å spille håndball.  Hvor mye entusiasme og glede det er å ha på seg Akerdrakta, for det er virkelig gøy.

– Målet vårt denne sesongen er å holde plassen i REMA 1000-ligaen.  Vi vet at vi har en tøff sesong foran oss og du ser at alle lag slår hverandre, både i toppen og bunnen av tabellen, så vi har lyst til å krige om plassen og kjempe om poeng i alle kampene fremover, sier Marielle Nordvang avslutningsvis.