Abelsens Hjørne – Norsk Topphåndball

Abelsens Hjørne

Hei alle håndballvenner.

Søndag spiller vi mot Gjerpen som vi hadde to tøffe kamper mot i kvaliken i forrige sesong. Siden den gang har begge lag byttet ut flere sentrale spillere. Gjerpen har fått en god start på sesongen med seire over Fana og Sola samt klare tap for Vipers og Tertnes. På Gjerpen skal vi spesielt se opp for kaptein Dorthe Groa som er en klassespiller og svært sentral på et ungt Gjerpenlag. Gjerpen trenes av dyktige og meget erfarne Pål Oldrup Jensen med lang fartstid i norsk topphåndball på både herre og damesiden. Vi gleder oss selvfølgelig også masse til et kjempetrivelig gjensyn med Sara Ashuri som denne sesongen spiller for Gjerpen.

Det er verdt å merke seg at det er dobbeltkamp denne søndagen og mens vi spiller mot Gjerpen kl 15, så spiller Follo herrer mot Fyllingen kl 18.00. Dette må jo bare alle håndballinteresserte få med seg. Benytt sjansen til å kjøpe middag i hallen og treff mange andre håndballinteresserte for en hyggelig prat. Kanskje klarer vi å skape litt «Tyske tilstander» i mingleområdene før og mellom kampene denne søndagen?

Som de fleste sikkert har fått med seg har det vært en tøff åpning på sesongen for vår del med flere tøffe kamper mot antatte topplag og så langt null poeng på kontoen. Onsdagens NM kamp mot Fredrikstad endte dessverre med 28-29 tap, men til tross for at NM eventyret stoppet der så var det mye positivt for oss å ta med seg fra den kampen. Vi ser utvikling på mye av det vi har jobbet med i konseptet vårt siden i sommer og som tar tid å sette. I tillegg trenger vi en del mengde på dette nivået for å lære oss å spille på elitenivå, da veldig mange av spillerne i troppen ikke har den kompetansen fra før. På skadesiden begynner det å se veldig bra ut og vi håper at vi stiller med hele gruppa til denne kampen bortsett fra langtidsskadde Ida Ringlund Hansen. Så alt ligger egentlig til rette for at de første poengene kan tikke inn på kontoen søndag ettermiddag i Stil arena.

Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å prøve å kapre nok poeng til å holde plassen og da må vi selvsagt slå Gjerpen hjemme i Stil arena. Om vi er gode nok til å klare dette gjenstår å se. Jeg oppfordrer alle håndballinteresserte til å komme i hallen søndag for å støtte laget og lage skikkelig stemning i hallen –  det kan Follo folket 😊

Vi sees i hallen !

Lars Abelsen

trener