Aalborg og Barthold fortsatt ubeseiret – Norsk Topphåndball

Aalborg og Barthold fortsatt ubeseiret

Ekspertenes favoritt til å vinne årets danske liga er Champions League klubben Aalborg. Rødtrøyene med tidligere Haslum HK spiller, Sebastian Barthold, har vunnet sine tre første kamper denne sesongen. Den siste seieren ble innkassert mot Ribe-Esbjerg HH.

Forrige sesongs mester åpnet med et brak i den danske ligaen. KIF Kolding med Thomas Boilesen og Vetle Rønningen, fikk en håndball leksjon mot Stefan Madsens mannskap. En 13-målsseier var perfekt åpning på årets sesong. Den gode starten skulle dras med videre til bortekampen mot Lemvig.

22-30 til Aalborg ble sluttresultatet mot foreløpig trettendeplass plasserte Lemvig. Den danske storheten går inn i hver kamp som favoritt til å vinne, og har levert varene så langt. Torsdag kveld tok de turen mot Ribe-Esbjerg og Besard Hakaj (tidligere Haslum).

-Vi spilte ingen flott kamp

Svenske Lukas Sandell var «on fire» i bortemøte med blåtrøyene. Den tidligere Elverum-spilleren noterte seg tilslutt for åtte scoringer. Sammen med Nikolaj Læso (åtte) og Buster Juul (seks), karret de danske mesterne seg til en 30-35 seier.

Sebastian Barthold noterte seg for én scoring i torsdagens oppgjør. Besard Hakaj endte med fem scoringer.

Til tross for to nye poeng, var ikke trener Stefan Madsen fornøyd med det han så.

-Vi spilte ikke noen spesielt flott kamp. Vi var i perioder for langt nede i tempo, og at kampen ble spilt i en gudsforlatt «kulisse» i Esbjerg, hjalp oss heller ikke til å få fart i spillet, forklarte Madsen til Nordjyske Stiftstidende.

Selv om Madsen ikke var fornøyd med torsdagens prestasjon, kan han dog være fornøyd med at Aalborg står med full pott så langt.

Får besøk av tre nordmenn

Det lover godt når de får besøk av Jonas Wille (tidligere Halden trener) sitt Mors-Thy Håndbold. De står med to poeng etter seier mot Ringsted, på like mange kamper. De fikk en ordentlig trøkk mot Holstebro på bortebane, hvor de tapte med ni mål. De ligger foreløpig på en åttende plass.

Det bli spennende å se hva den norske landslagspilleren Sander Øvregjordet kan finne på i oppgjøret. Om Aalborg leverer litt under pari, kan Wille`s mannskap skape trøbbel for rødtrøyene.