– Å vinne CL ga mersmak, det ønsker jeg å gjenta i Odense – Norsk Topphåndball
Foto: Torben Andresen

– Å vinne CL ga mersmak, det ønsker jeg å gjenta i Odense

Tittelgrossist Ragnhild Valle Dahl spilte fire sesonger i Vipers og nå ønsker hun å fortsette å vinne titler i sin nye klubb Odense.  Hun har skrevet treårskontrakt med danskene og i løpet av denne perioden håper hun at laget er med og kjemper om alle titlene i Danmark samt vinner Champions League.

Hun har fortsatt Ole Gustav Gjekstad som hovedtrener, og har fire norske lagvenninner.  Malin Aune og Thale Rushfeldt Deila er nye i Odense i år, mens Maren Aardahl og Tonje Løseth har vært i klubben i flere sesonger allerede.

Foto: Odense Håndbold– Danmark er et land som ikke er så ulikt Norge, sier Ragnhild Valle Dahl (25).  – Men samtidig er det noen ulikheter, og jeg trives utrolig bra.  Det er godt å være norsk i Danmark, humrer hun. 

Det å ha norske lagvenninner og i tillegg en norsk trener som hun kjenner godt fra før, gir trygghet.

– Det er selvfølgelig fint at det er noen norske der fra før, som vet hvordan det har vært i klubben tidligere.  Og som også kan hjelpe til med å forklare hvis man sliter med dansken og kan hjelpe til med å oversette, smiler 25-åringen.

– Malin spilte jeg med i Vipers i to sesonger.  At Malin er her er jeg utrolig glad for, vi har en veldig fin tone og jeg trives godt med henne.  Thale har jeg spilt mot mange ganger og har også vært sammen med på landslaget.  Det samme med Maren.  Tonje kjente jeg faktisk ikke fra før, men som jeg selvfølgelig også kommer veldig godt overens med. 


Kjører Ole Gustav Gjekstad samme opplegg som i Vipers?

– Det er noe han har tatt med seg fra Vipers.  Han har noen elementære ting som han fortsatt har fokus på, det har han tatt med til Odense.  Enkelte ting kan jeg se igjen, men han har også fokus på andre ting. 

Foto: Lau Nielsen


Odense markerte seg godt i fjor og vant Kvindeligaen, som anses som grunnspillet og ikke gir en tittel, kun en fordel når lagene går inn i sluttspillet.  Videre ble det 2. plass i cupen (pokalen), 2. plass i sluttspillet og de nådde kvartfinalen i Champions League. 

Det er store endringer i spillerstallen hvor 7 spillere har reist fra klubben mens 8 nye spillere har kommet inn.  I tillegg har de ny trener.

– Årets lag har utrolig stort potensial, sier Ragnhild begeistret. – Vi har en snittalder på 25.5 år, noe som er ungt, samtidig som vi har en del spillere som har vært gjennom mye og som har god rutine.  Dersom vi får trent godt i sammen og virkelig får bygd opp dette laget, tror jeg at vi kan hevde oss blant de beste. 


Hvilket inntrykk har du av den danske ligaen, Kvindeligaen?

– Jeg vil si at det er en jevnere liga hvor det er større sjanse for at flere lag kan slå hverandre.  Man må være på til enhver tid og ikke tro at noe kommer gratis, for det gjør det på ingen måte ikke.  Men det er også noe det handlet om i den norske ligaen, at man måtte kjempe for hver kamp når man spilte i Vipers også.  Selv om folk trodde at det kom gratis.  For plutselig spiller man på 80% og da vinner man ingen håndballkamper. 

Foto: Lau NielsenValle Dahl har allerede markert seg med 11 scoringer på tre kamper i den danske ligaen og har i hovedsak spilt venstreback, men spiller litt på alle bakspillerposisjonene.

Odense har slått Aarhus United 42-19, København 36-21 og Skanderborg 37-30.

– Vi har fremstått bra og har vunnet stort og har scoret mange mål.  Vi har scoret over 40 og nesten 40 i alle kampene, samtidig som vi har stått bra bakover.  Hittil ser det bra ut.  Jeg ønsker å bidra med den erfaringen jeg har og være en viktig spiller og kanskje også en avgjørende spiller, forteller hun.


I Champions League-premieren slet Odense og måtte skuffet innse at deres rumenske motstander tok hjem alle poengene.  Ragnhild Valle Dahl scoret fire ganger da CSM Bucuresti vant 28-25.

– Det var ingen god kamp av oss.  Vi startet kampen dårlig, og starter vi på den måten fremover vil vi tape alle kampene. Vi skal jobbe hardt og utvikle oss så det ikke skjer igjen.

– I andre omgang lå vi under med ett mål og hadde tro på at vi kunne ta dem.  Som sagt har vi et stort potensial i det laget her, men det handler om å være påskrudd og tørre. 

Hvilke ambisjoner har dere i Champions League?

– Vi vil selvfølgelig gjøre det så godt som mulig og ønsker å vinne alle kamper.  Det er det man kjemper for.  Først og fremst ønsker vi å ta oss videre fra gruppespillet, så får vi se hvor langt det går, sier Ragnhild Valle Dahl avslutningsvis. 

Arkivfoto: Kasper Glintborg-Odense Håndbold


Maren Aardahl (29) spiller nå sin tredje sesong i Odense og er begeistret for at det nå er en hel norsk koloni i klubben.

– Det er helt fantastisk å ha så mange norske lagvenninner! sprudler hun. – Jeg hadde jo Tonje Løseth her fra før, men det skader aldri med flere nordmenn.

– Jeg er veldig glad for at Ole Gustav Gjekstad er kommet til Odense. Først og fremst fordi jeg synes han er en veldig god trener – erfaren, nøye og detaljeorientert. Men også fordi han er norsk og treningshverdagen er blitt mer som den jeg er vant med fra hjemme.


Hvordan ser årets lag ut sammenliknet med de tidligere utgavene av Odense du har spilt for?  

– Jeg synes vi har et sterkere lag denne sesongen, med en større bredde i laget. Nettopp at vi har denne bredden tror jeg vi kan dra nytte av når vi kommer til slutten av sesongen – det er jo der alt skal avgjøres med både sluttspill i Danmark og Champions League, sier Maren Aardahl avslutningsvis.