Continued"/> 22-åringen har tatt REMA1000-ligaen med storm – Norsk Topphåndball

22-åringen har tatt REMA1000-ligaen med storm

Henning Lea Knutsen er et navn håndball-Norge virkelig har fått øynene opp for. 22-åringen står foreløpig med 22 mål på 3 kamper, og er en spiller Sandnes vil ha mye glede av denne sesongen. Den fotrappe bakspilleren er offensiv på Sandnes sine sjanser i REMA 1000-ligaen.

Det nyopprykkede laget har åpnet REMA1000-ligaen med to nederlag, og én knallsterk borteseier mot rivalene Kristiansand Topphåndball.

Den tidligere Nærbø-spilleren er også fornøyd med hans egen start på sesongen.

– Meget fornøyd med egen start så langt i sesongen, men er fortsatt mange kamper igjen, så må null stille hver kamp, forteller Knutsen.

Sandnes var suverene i 1. divisjon, hvor playmakeren hamret inn scoringer. 132 scoringer på 19 kamper ble fasiten for Knutsen, som endte på 2. plass på toppscorerlisten.

Unggutten svarer raskt på hva han anser som den største forskjellen på 1. divisjon- og Rema1000-ligaen:

– Den største forskjellen mellom 1. divisjon og REMA-1000-ligaen er det fysiske spillet. Det vi som lag og har merka denne sesongen er kynisme og det taktiske. Vi har ikke råd til tekniske feil i denne ligaen, da blir en straffet med engang, forklarer Knutsen.

– Hvordan var det å slå Kristiansand på bortebane?

– Seieren mot Kristiansand smakte meget bra, og det fikk vi som lag til å senke skuldrene enda mer.

– Kanskje vi skal slåss om sluttspillplassen

NYTT STJERNESKUDD?: Henning Lea Knutsen. FOTO: Nanco Hoogstad.

Til tross for en god start på Rema1000-ligaen, skulle gjerne Knutsen hatt med seg flere poeng etter tre kamper.

– Skulle kanskje ha stått med 1 poeng ekstra mot Halden, men det ble for mye tekniske feil og bomskudd. Men det er mange kamper igjen å spille, og vi som lag må bare fortsette å utvikle oss.

Den tidligere LM00-landslagspilleren er optimistisk når det kommer til plassering i årets sesong. Ekspertene har dømt Sandnes rett ned i 1. divisjon, men Knutsen drømmer om mer.

– Største målet er jo å beholde plassen. Kanskje prøve å kjempe om den siste sluttspillplassen, svarer Lea Knutsen offensivt.

– Hva er din personlige målsetting?

– Målet mitt for sesongen er å fortsette utvikle meg til en stabil og god spiller, og fortsette å jobbe hardt for å bli bedre hver eneste dag, avslutter den nye Rema1000-liga kometen.