1157 i fjor – lørdag går Sandefjord for ny rekord! – Norsk Topphåndball

1157 i fjor – lørdag går Sandefjord for ny rekord!

Kan de klare 1300? 1400? For å sette ny publikumsrekord for 1. divisjon i Jotunhallen må Sandefjord i hvert fall passere 1157. Lørdag inviterer de «hele Sandefjord!» og «halve Horten» til rekordforsøk og lokaloppgjør i Jotunhallen. Kan de håpe på både rekord og to poeng?

Sandefjord mot Falk er en klassiker av rang! Geir Oustorp mot Johnny Jensen, to lagkamerater fra STIF-tida på 90-tallet. De blå mot de mørkeblå. Nordfylket mot sørfylket. To lag som ofte møtes i avgjørende dueller. To lag som hater å tape for akkurat den motstanderen,

Joda, det er duket for håndballfest i Jotunhallen lørdag, med kampstart kl 17. Og ikke bare skjer kampen ute på banen. Tribunene skal også fylles, med så mange som mulig. Jo flere, jo bedre. De som var med på den siste rekorden, med 1157 tilskuere for et år siden da vi møtte Nøtterøy, husker den fantastiske stemningen som oppsto i hallen. En håndballopplevelse av de sjeldnere, et bud om at håndballbyen Sandefjord fortsatt lever opp til sitt kallenavn.

– Vi må ikke gi oss med dette, vi må gjøre det vi kan for å gjenskape slike øyeblikk. Gutta snakker fortsatt om den magiske stemningen! sier daglig leder Anders Holand Pettersen.

Han har jobbet hardt for å skape program utover det rent sportslige. Han håper så mange barn som mulig kommer for å spise is, drikke brus, få ansiktet malt i fine farger og oppleve klovnen på nært hold. En barnefest, rett og slett! Og alt er gratis, for både små og store.

For de litt eldre blir det danseshow på parketten. Spotlight-danserne, som imponerte ved forrige anledning, er tilbake både før og under kampen. Sammen med vårt nye lysshow lover Anders bort god lørdagsunderholdning.

– Vi har invitert alle tidligere SHK- og STIF-spillere fra eliteserien også. Vi har lyst til å bygge mer på historien vår, få fram mer av den i hallen. De representerer store verdier både for oss som håndballklubb og for Sandefjord som håndballby. Ønsket vårt er å bygge bro mellom gammelt og nytt, og bruke historien til å skape nye magiske øyeblikk, sier Holand Pettersen.

Vi vet helt sikkert at Johnny Jensen kommer. Han er nemlig fortsatt aktiv som trener for Falk. 🙂 Vi vet også at Geir Oustorp kommer. Han er trener for Sandefjord. Og så kan vi jo nevne navn som Bjarte Myrhol, Geir Jomaas, Preben Vildalen, Gunnar Pettersen, Kenneth Klev, Eivind Ellingsen, Thomas Pettersen, Kristoffer Kleven Moen, Øystein Havang, brødrene Sando, Erik Holmer, Atle Larsen – det er en kapittel med håndballhistorie som overgår de fleste andre klubber i Norge, om ikke alle.

Bare en liten ting til slutt: Dørene åpner klokka 16. Det lønner seg å være tidlig ute. Både for å få med seg flest mulig av aktivitetene, og for å sikre seg plass. For her kan det blir trangt!