1.divisjon ruller videre – Norsk Topphåndball
Foto: Levanger/Levanger Facebook

1.divisjon ruller videre

Levanger – Ålgård i Trønderhallen kl 15:00

Levanger har spilt seg til en foreløpig femteplass på tabellen, med to færre poeng og en kamp mindre spilt enn Nordstrand.  Som da altså ligger på fjerdeplassen. Og det var nettopp Nordstrand som fikk juling av Levanger i forrige helgs kamp.

Før de kom så langt som til runde nummer 16 har de vunnet 6 kamper, tapt det samme og 3 kamper har endt med poengdeling. Blant annet ble det poengdeling tidlig i sesongen mot serieleder Volda, og for en liten måned siden mot serietreer Haslum Bærum. Litt «nice to know» om Levanger; de har tre spillere inne på Topp 10 scoringslisten, med Hanne Olsvik som nummer to totalt. Og med kun ett mål mindre enn toppscoreren i 1.divisjon så kan hun gå til topps etter søndagens kamp.

Litt lenger nede på tabellen finner du Ålgård, som på søndag skal ut i sin andre kamp på fire dager. Der de spilte borte mot Reistad på onsdag (en kamp som endte i tre måls tap).  Før det altså er ny bortekamp mot Levanger søndag ettermiddag. Sitt foreløpig siste poeng tok Ålgård mot tabellnabo Fjellhammer for en liten måned siden.

Ettermiddagens bortelag ligger på direkte nedrykk, men det er bare to poeng opp til over streken og Fjellhammer. Da lagene møttes i desember ble det borteseier til søndagens hjemmelag.  Men Ålgård kjempet hele veien og utlignet til 27-27 knappe tre minutter før full tid, men det holdt altså ikke – for Levanger kom (veldig) sterkt på slutten og vant til slutt 31-27.

Blir det slik denne gang og? Sjekk ut Levanger sine sider for biletter, Direktesport.no sender direkte fra hallen (abb) og handball.no/live er også tilstede i hallen og oppdaterer så fort ting skjer.

Grane Arendal – Nordstrand i Sør Amfi kl 16:00

I skrivende stund kan vi si at søndag møter laget med færrest kamper igjen å spille det laget som har flest kamper igjen å spille. Forvirret? Det er kanskje lettere, eller rettere, å si at søndag ettermiddag er det Nordstrand som gjester Sør Amfi.

Grane Arendal ligger i bunn av tabellen og har (fremdeles?) en ørliten teoretisk sjanse for å spille seg oppover på tabellen. Men da MÅ de begynne å vinne kamper. De begynte del to av sesongen med en utsatt og en ordinær (rett meg gjerne om jeg nå tar feil) kamp mot Charlottenlund. Der ble det tap på bortebane og seier på hjemmebane. En liten fun-fact? De to påfølgende kampene endte i hjemmetap 26-31 og deretter bortetap 31-26. Hvem de spilte mot? Den første kampen var mot Randesund, og så den foreløpig siste kampen mot Haslum Bærum.

Søndag er det sesongens andre oppgjør mot Nordstrand. Et Nordstrand som sikter mot opprykk og rerut til toppen av norsk håndball. Et dypdykk i statistikker og adelskalendere sier oss at første gang Nordstand var i toppdivisjonen var i 1974/75 sesongen. Der var de sammenhengende til de rykket end etter 2010/11 sesongen. Så ble det litt opp og litt ned, og enda litt lenger ned før de nå er tilbake på vei mot toppen igjen. Etter at de rykket opp (igjen) til 1.divisjon før 2019/20 sesongen. Nordstrand ligger på fjerde plass med 17 poeng på seksten kamper. Men skal de greie opprykk, eller i første omgang trygge kvalifiseringsplassen så nytter det ikke å gå på 9 måls tap som de gjorde forrige helg.

Da lagene møttes i midten av november var (kanskje som ventet?) Nordstrand sterkest. Blir det Nordstrand-seier også i Arendal? For egen del synes jeg kampene er best i hallen, så sjekk innom Grane Arendal sine systemer for billetter. Er det lettere å se kampen på en skjerm nær deg, så sender Direktesport.no kampen (krever abonnement). Og som en siste utvei kan du klikke inn på handball.no/live.