Uavgjort mot Zagreb og Elverums første poeng i Gruppe A er et faktum! – Norsk Topphåndball

Uavgjort mot Zagreb og Elverums første poeng i Gruppe A er et faktum!

Det var gjestene fra Kroatia som kom best i gang i kampen i Terningen Arena. Med 3-0 etter tre minutter var det en liten støkk som gikk igjen publikum, men Elverum viste at de ikke kom til å legge seg på tross av en dårlig start. Etter 7 minutter var stillingen 4-3 til Zagreb etter at Zlatko Horvat brant en straffe mot Torsten Fries.

Sigvaldi Gudjonsson viste hvorfor han er en ettertraktet mann ute i håndballverden. Med to utsøkte tricker innledningsvis gjorde han keeperen til Zagreb helt svimmel. Selv om Sigvaldi leverte varene ute på høyrekanten så var det kroatene som var dominerende i kampen. Michael Apelgren måtte ta en timeout på stillingen 8-6 til laget fra Kroatia.

Alexander Westby som måtte starte på benken kom inn etter timeouten til Elverum, og for et bytte det var av Apelgren. Westby lagde to kjappe mål på to sjanser som ikke var veldig store. Den ene fintet han ut midtforsvaret til gjestene og det siste målet var fra nesten dødvinkel, men den tidligere Bodøspilleren var sikkerheten selv. Elverum ledet 9-8 etter 18 minutter.

Den neste perioden for Elverum var alt annet enn god. Elverum hadde muligheten til å ta grep om kampen da Zagreb fikk en litt billig utvisning. Men i stedet for å rykke ifra så er det gjestene som går var uavgjort til 13-10. Heldigvis er ikke tre mål mye i en håndballkamp. De tre neste målene i kampen var det de helhvite fra Elverum som gjorde. Like etter en var det en enda dårligere periode av Elverum inn til pause. De fem siste målene i omgangen var det Zagreb som sto for, og da kunne gjestene gå til pause med stillingen 18-13 i deres favør.

Elverum fikk en ålreit start på den 2.omgangen. Inn kom en spillesugen Emil Imsgard som startet med en del redninger bakerst. Men selv om Elverum tok inn noen mål i starten så klarte Zagreb å holde Elverum på fem mål da uret passerte 7 minutter av den 2. omgangen. Elverum hadde veldig mange muligheter til å komme nærmere, men svak skyting og godt keeperspill av Zagreb gjorde at Elverum ikke klarte å spille seg inn igjen i kampen.

Etter 13 minutter så ledet kroatene 23-19 etter at Gudjonsson fløy inn en flyver for Elverum. Endre Langaas satte en ball etter fint innspill av Henneberg, og da var Elverum «bare» tre mål bak laget til trenerlegenden Vujovic. Bakerst sto Emil Imsgard som en gud og fremover var Elverum virkelig inne i en god periode. Med et fantastisk publikum i ryggen var Elverum plutselig bare målet bak etter at Alexander Blonz satte sin sjette straffescoring på rad.

Marginer gjorde at Zagreb endelig fikk satt en scoring på Imsgard. Elverum hadde muligheten å score i det tomme målet til Zagreb, men verken Gudjonsson eller Henneberg fikk med seg den løse ballen. Kroatene tok ballen og da hadde ikke Imsgard muligheten til å dra frem nok en redning.

Det haglet med utvisninger i kampen som på ingen måte var stygg, og det var ikke mange minutter i 2.omgang at lagene hadde sju spillere inne på banen. Selv i undertall var Elverum gode i denne perioden. Lukas Sandell som gjorde en stor kamp for Elverum skaffet et straffekast som Blonz satte i mål. Målet gjorde at stillingen var 25-25 etter 21 minutter.

Kristian Krag Ørsted sørget for at Elverum gikk opp i ledelsen siden de ledet 10-9 rundt midten av første omgang. Sebastian Henneberg satte inn 27-26 med kun 6 minutter igjen av kampen. Terningen Arena var helt elektrisk denne kvelden. Dessverre for Elverum var det Zagreb som gjorde de to neste målene i kampen, men Simen Holand Pettersen utlignet med bare 3 minutter igjen av den spennende kampen.

Elverum og Blonz ledet kampen med bare 10 sekunder igjen, men Zagreb satte inn en scoring i det alle siste sekundet av kampen. Kampen endte 30-30 i Terningen Arena.