Linnea Skadal Kyrkjeeide:  – Perioden med tap gjorde oss sultne på å vinne – Norsk Topphåndball
Foto: Bjørn Erik Nesse

Linnea Skadal Kyrkjeeide:  – Perioden med tap gjorde oss sultne på å vinne

Fana startet sesongen med to seire i NM og full pott i serieåpningen i REMA 1000-ligaen mot Haslum.  Så gikk det tråere en perioden med fem tap på rad i serie og NM.  Søndag fikk de rødkledde en etterlengtet gevinst da Gjerpen ble slått 26-25 i Fana Arena.

– Det var deilig å få seg en seier igjen!  Alle hadde veldig lyst på den seieren før kampen.  Det smakte godt og gir mersmak.  Det gir energi til videre matcher også, smiler Linnea Skadal Kyrkjeeide (20).

Foto: Bjørn Erik Nesse


Etter en jevn innledning, ga aldri hjemmelaget fra seg ledelsen etter at de tok føringen i kampen på 9-8 etter 20 minutter.

Etter 40 minutter ledet Fana med fem mål, 18-13.  Fana hadde en tremålsledelse da fire minutter gjenstod.  Gjerpens høyrekant Tiril Jørstad Palm satte inn det som alle trodde var utlikningsmålet, men dommerne annullerte for at tiden var ute før ballen gikk i mål.


– Vi begynte kampen bra og lå jevnt ganske lenge.  Vi hadde en målsetting om å være det laget med mest energi og entusiasme på banen.  Det gjorde at vi klarte å stå bra i forsvar.  Gjerpen hadde blant annet Oda Olsen som hadde en del skudd utenifra.  De hadde et bra spill mot vårt 5:1, men så klarte vi å justere oss etter hvert som gjorde at vi hadde et lite forsprang til pause. 

– Etter pause var målet å opprettholde energien og videreføre det i andre omgang.  Det greide vi, men likevel klarte Gjerpen å spise seg nærmere i sluttminuttene.  Det ble noen veldig spennende siste minutter, men heldigvis gikk det vår vei.  Det handler om å holde roen.  Det må ha vært gøy å være publikummer på denne kampen, det var veldig god stemning i hallen, forteller høyrekanten, som spiller sin tredje sesong for Fana etter overgangen fra Gneist i 2022. 

Foto: Bjørn Erik Nesse


Bli det ekstra gøy når kampen avgjøres på den måten i siste sekund?

– Ja, det blir selvfølgelig det når man vinner med et mål.  Det er gøyere å vinne ettmålskampene.  Det blir ekstra jubel da.  Men jeg tror det var mange som følte på at vi ikke burde ha sluppet de så nærme på slutten.  Men selvfølgelig, seier er seier, to poeng er det som har noe å si til slutt.  Det hadde blitt vill jubel uansett om vi hadde vunnet med fem mål eller et.  Det ble i hvert fall veldig god stemning ved kampslutt, sier Linnea fornøyd. 


Dere hadde følt det som blodig urettferdig om Gjerpen hadde fått uavgjort?

– Det hadde vært veldig kjipt med tanke på at vi gjorde en bedre kamp enn det vi har hatt på lenge.  Det hadde vært bittert.  Men samtidig, hvis det hadde endt uavgjort er det noe vi måtte ha endret på. 


Før seieren over Gjerpen, tapte Fana mot Oppsal, Larvik, Storhamar, Storhamar (NM) og Fredrikstad. I perioden med tap har de rødkledde sett hva de må øve på og har jobbet med det.

– Vi har hatt et mål om å greie å opprettholde en god energi i laget og gjøre de dårlige periodene kortere.  Så det ikke får så store konsekvenser om en har en fem minutters hvor vi ikke har så god flyt. 

– Tap kan gjøre at man blir veldig sulten på å vinne.  Så man må heller se på det på den måten og bruke tapene til å bygge seg opp og komme seg videre, presiserer hun. 

Foto: Bjørn Erik Nesse


Linnea Skadal Kyrkjeeide var 2. divisjonsspiller frem til 2022 og brukte sin første sesong i Fana til å venne seg til det nye nivået i REMA 1000-ligaen.  Utviklingen tok virkelig fart i fjor da hun ble førstevalget på høyrekanten.  Så langt denne sesongen har hun scoret 13 ganger i seriespillet.

Foran denne sesongen ble det klart at mangeårig trener i Fana, Erlend Lyssand, skulle gi seg og Linnea og lagvenninnene fikk inn duoen Vidar Gjesdal og Marius Beck som nye trenere. 

– Jeg har opplevd trenerskiftet som positivt.  Både Vidar og Marius er flinke, skryter hun.  – De er en god kombinasjon og vi merker at de bryr seg om oss spillere, har gode økter og de er veldig hyggelige folk.   Det hjelper på.  Alle på laget er fornøyde med det nye trenerteamet, det er ingenting galt å si om dem. 


Har dere brukt litt tid på å tette hullene etter Sara Berg, Oda Mastad og Celine Solstad?

– Med nye spillere så tar det litt tid før samspillet kommer.  Og det kommer ikke av seg selv.  Det har nok tatt litt tid.  Men samtidig hadde vi som mål at vi skulle være klare til den første seriekampen.  Men det er klart at når vi møter tøffere motstand så ser vi at vi trenger å utvikle samspillet videre. 


Fremover?

– Seieren mot Gjerpen ga mersmak og jeg håper at vi fortsetter med den gode energien og gode forberedelser og at vi tar seiers-streaken videre, sier Linnea Skadal Kyrkjeeide avslutningsvis.