Magnus Søndenå kommer tilbake til Stil Arena – Norsk Topphåndball
Magnus Søndenå. Foto: Knut Stenseth

Magnus Søndenå kommer tilbake til Stil Arena

Tidligere Follo-spiller Magnus Søndenå kommer tilbake til sin gamle hjemmebane sammen med Kolstad førstkommende søndag. Magnus spilte i Follo sesongen 2013/2014. Sandefjord-gutten er en anvendelig spiller som primært spiller på høyre back, men han er også god på høyrekanten. 

Magnus har blitt en sentral brikke i Trondheimsklubben som han kom til foran årets sesong fra Elverum. 33-åringen har spilt for flere gode klubber i både Norge og Danmark. I Danmark spilte Magnus en sesong sammen med Follos trener Lukas Karlsson. Magnus har spilt med flagget på brystet flere ganger og han var med i Norges tropp til OL i Paris som reserve i OL landsbyen.

Follo Media tok en prat med Magnus i forkant av søndagens kamp. 

Magnus Søndenå – Follo HK 2013/14 – Foto: Knut Wefring

Hvordan var din tid i Follo? 

-Den var litt blandet, det ble et tungt sportslig år og det var en skuffende sesong for alle. Underveis ble det litt turbulens som det ofte blir om resultatene uteblir. Det var et år med litt motgang.

-Samtidig var jeg en del av en veldig flott gjeng. Utrolig mye talent i spillergruppa og jeg likte meg godt i spillergruppa. Akkurat det er gode minner. Vi hadde et kjempe lag og det var høye forventninger til oss. Jeg tok med meg masse lærdom av det året, som jeg har hatt nytte av senere. Nyttig å lære seg som ung spiller hvordan det er å spille på et lag med høye forventninger til seg.

Hva synes du om Follo som klubb som den fremstår idag? 

-Veldig gledelig at de er tilbake der de hører hjemme, tilbake på det øverste nivået i Norge. Jeg har spilt et år med Lukas (Karlsson, hovedtrener Follo) i Danmark og det var ingen tvil den gangen at han hadde det som skal til for å bli en god trener. Han er god med mennesker og han har høy håndball kompetanse. Slett ikke overraskende at han endte opp som trener.

-Follo har flere spennende spillere blant annet Mikkel Solheim. Jeg har nærmest vokst opp med at Follo er i eliteserien og jeg unner de virkelig å være tilbake i Rema 1000 ligaen.

Du har fått en ny tilværelse i Kolstad. Hvordan har oppstarten vært i din nye klubb?

-Det har vært bra synes jeg. Jeg liker meg veldig godt her og jeg liker hverdagen i Kolstad. Blitt glad i byen (Trondheim) jeg bor i også. Jeg spiller på et lag og klubb med høye forventninger til seg. Det har jeg gjort de siste årene også. Jeg skal være takknemlig for for at jeg får spille i Champions League med Kolstad. 

Hvordan var det å spille med flagget på brystet i Gjensidige Cup og hvordan var det å være med til OL i Paris?

-Det var veldig stas. Jeg trodde at jeg var ferdig på landslaget. Det var stas å få lov til å være med. Gøy at jeg har kommet med på landslaget i to ulike posisjoner som både høyrekant og som høyreback nå sist. Det var også utrolig å få oppleve OL landsbyen i Paris i sommer. Jeg var med som reserve i landsbyen og jeg måtte så klart være klar om det skulle skje noe. Samtidig fikk jeg litt frihet til å oppleve utøver-landsbyen under OL og jeg fikk sett åpningssermonien.

Hvorfor er det viktig for å unge spillere å se håndball live? 

-Håndball er aller best live. På en håndball arena får du også sitte relativt tett på spillerne og du får muligheten til å treffe spillerne etter kampen. Her kan du både prate med de og ta bilder eller få autografer. Kolstad består av flere landslagsspillere og det er helt sikkert noe man kan lære. Vi håper jo på at det blir liv og røre på tribunen i Stil Arena med mye folk.

Hvilke tips og råd har du til unge spillere som vil bli gode? 

-Det er viktig å være tålmodig med seg selv. Jeg mener at det er viktig å ha det gøy på veien og ikke ta alt altfor seriøst. En god dose med trening må til. Så tror jeg også på at man ikke nødvendigvis skal følge andres fotspor. Alle er forskjellige som individ og det finnes ingen i fasit. Det er mange veier til det å bli god. 

Avkast Follo mot Kolstad er søndag 27 oktober klokken 18:00 i Stil Arena. 

Magnus Søndenå – Foto: Kolstad Håndball