BLIZNAC: – Det er en kjærlighet man må ha – Norsk Topphåndball
Foto: Fjellhammer IL

BLIZNAC: – Det er en kjærlighet man må ha

Fjellhammer-trener Kristian Bliznac er tydelig på veien videre for sitt unge mannskap. Onsdag møter grønntrøyene ØIF Arendal til bunnkamp (!) i REMA 1000-ligaen.

Selv om ØIF Arendal er to hakk over oss på tabellen, er det ingen – ingen – tvil om hvilket lag som er storfavoritt i morgen, fastslår Fjellhammer-sjef Kristian Bliznac før onsdagens hjemmekamp mot forrige sesongs bronsevinnere i REMA 1000-ligaen.

Langsiktig

Etter å ha gjennomgått en kraftig økonomisk hestekur og lagt en ny strategi om å fostre frem klubbens unggutter, er svensken og den tidligere Bundesliga-proffen tydelig på at veien og tiden er hva prosjektet i Fjellhammer Arena handler om. Søndag tapte grønntrøyene stort for Sandnes. Fjellhammer ligger nest sist på tabellen med to poeng.

– I min forrige periode her i klubben brukte vi fire år på å bygge opp et slagkraftig mannskap. Vi skal bygge egne produkter og vi skal bygge opp et nytt lag med unge spillere. Det tar tid og da vil prestasjonene variere. Vi skal ikke kjøpe oss opp over evne. Vi skal bygge.

Mossestad ute

Før sesongstarten fikk en av klubbens erfarne – og nye spiller – Sebastian Mossestad en stygg kneskade. Han var tiltenkt rollen som en naturlig på og utenfor banen.

– Da han forsvant ut, måtte vi finne nye ledere i den unge spillergruppa. Det tar tid å forme nye ledere og det finnes ikke mange av dem. Bakrekka vår består av uerfarne gutter født mellom 2004 og 2006. Nøkkelordet er disiplin. Det er en kjærlighet hver enkelt må ha for å bygge egne ferdigheter og ett godt lag. I periodene vi har vært disiplinerte, så går det mye bedre på banen. Særlig forsvarsspillet vårt har vært disiplinert i sesongstarten. Vi må holde oss til det vi er blitt enige om og vi har klart å utvikle ulike forsvarsformasjoner med de spillerne vi har. Mye ser bra ut, men det er et langt arbeid å skape en ny gruppe, forteller han.

Bliznac skryter av flere spillere, men trekker frem to for utviklingen denne sesongen.
– Jens Holter har levert stabile prestasjoner. Det samme har vår høyreback Kristian Kibsgård gjort, men prestasjonene vil variere. Det er helt naturlig når vi har så mange unge spillere, gjentar han.

Favorittstempelet

ØIF Arendal tok bronse forrige sesong, men denne sesongen har ikke poengfangsten vært like solid. Arendalittene har fem poeng og må vinne onsdagens match i Fjellhammer Arena for å hekte seg på en sluttspillplassering. En gammel kjenning, ØIF Arendals strekspiller Sondre Gjerdalen, blir ekstra viktig å «få stengt ned» om grønntrøyene skal ha håp om poeng.

– De har Sondre, Vidovic og en rekke erfarne spillere. De er storfavoritter. Det må vi bare være ærlige på. Samtidig vet vi at hver kamp lever sine egne liv. Vi gleder oss til kamp, avslutter Kristian Bliznac.

Og svensken har tryllet før.

PS: Kampstart i Fjellhammer Arena er onsdag klokken 18:00.