Storhamar med sterk seier mot Gloria Bistrita i Champions League – Norsk Topphåndball
Foto: Storhamar Håndball Elite

Storhamar med sterk seier mot Gloria Bistrita i Champions League

Storhamar slo Gloria Bistrita i Champions League og tok sin tredje seier siden forrige lørdag.

(Storhamar – Gloria Bistrita 25-23)

Storhamar var i føringen 3-1 etter syv minutter i søndagens Champions League-kamp hjemme mot Gloria Bistrita. Så begynte rumenerne å score og ledet 6-4 etter 12 minutter. Storhamar spilte meget solid i forsvar. Fra 17 minutter ut i førsteomgang og til det var spilt 26 minutter slapp ikke Storhamar inn et eneste baklengsmål.

Storhamar gikk fra 6-8 til 12-8. Men Gloria Bistrita nærmet seg, og ved pause var Storhamar i føringen 13-11.

Storhamar fikk en god start på andreomgang og ledet tidlig 15-11, men rumenerne slo kjapt tilbake, og fire minutter ut i omgangen ledet Storhamar 15-13. Så ble det veldig trøkk noen minutter fra Storhamar som ledet 18-13 syv minutter ut i andreomgang. Gloria Bistrita ga seg ikke, og bare fem minutter senere ledet Storhamar 18-16.

Halvveis ut i andreomgangen ledet Storhamar 20-19. Det ble et fryktelig spennende siste kvarter. Etter 21 minutter var Storhamar i føringen 22-20. Fire minutter før slutt ledet Storhamar 24-23. Storhamar dro det hele i land og vant 25-23.

SPENNENDE: Det var en nervepirrende avslutning på kampen mot Gloria Bistrita. Her har Storhamar timeout i andreomgang.

– En spennende kamp, Eli!

– Ja, det kan man jo si. Det lugger og lugger, men det gikk til slutt, svarer banens gigant søndag, Storhamar-keeper Eli Marie Raasok etter at Storhamar tok sin tredje seier på åtte dager. Sist lørdag slo de Nykøbing, onsdag slo de Vipers – og søndag ble det seier over Gloria Bistrita. Raasok hadde en redningsprosent på 47,5 mot rumenerne.

– Vi har vært veldig inne i bobla. Det har vært hardt, men det er akkurat de kampene her som er morsomme å spille, sier Eli Marie Raasok.

– De tre siste kampene har vært viktige for oss. Nå er vi i semifinalen i NM og har tatt fire poeng av fire mulige i Champions League, så da skal du ikke forlange så veldig mye mer, supplerer Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

HER ER KAMPRAPPORTEN MED STATISTIKK

Han fortsetter:
– Vi snakka om at vi hadde et par gir til å gå på. Vi var litt unøyaktige og virka litt prega på en eller annen måte. Men jeg tror rett og slett at vi var veldig slitne i dag. Både mentalt og fysisk. Det føltes i hvert fall litt sånn. Vi kunne gjort noen ting en del bedre, men disse dagene kommer. Og når du vinner på de dagene der, kommer du alltid styrka ut av det. Det er absolutt det viktigste. Det er en god prestasjon å vinne for konseptet vårt vakla litt på en del ting. Så har vi da Eli (Raasok) som står frem som en solid lagkaptein i dag. Så har vi Line (Ellertsen) som er på vei til å finne seg sjøl og bli frisk igjen, så det var fint at hun hadde noen viktige mål der. Så det var bra, og det var veldig mye nesten-bra. Så jeg er veldig fornøyd med at vi vinner kampen. Det er det viktigste.