Reprise på finalen i European League: – Tror det blir en kul og jevn kamp – Norsk Topphåndball
Mathilde Rivas Toft. Foto: Fredrik Olastuen

Reprise på finalen i European League: – Tror det blir en kul og jevn kamp

Søndag kl. 14 spiller Storhamar hjemmekamp i Champions League mot rumenske Gloria Bistrita. Dette er laget Storhamar slo med to mål i European League-finalen i mai.

Det er litt over fem måneder siden Storhamar-spillerne kunne løfte trofeet etter å ha vunnet finalen i European League i Graz. Storhamar vant 29-27 over Gloria Bistrita i en finale som hadde «alt».

HISTORISKE: Her har Storhamar akkurat vunnet klubbens aller første trofé. Foto: Fredrik Olastuen

HER KAN DU KJØPE BILLETTER

– Det blir en tøff kamp, som alle andre kamper i Champions LEague. Jeg ser for meg at de er revansjelystne etter finalen mot dem, samtidig har de jo fått en del nye spillere i troppen. Uansett tror jeg det blir en kul og jevn kamp, sier Storhamar-spiller Mathilde Rivas-Toft.

– Hva synes du om prestasjonene til Storhamar så langt i Champions League?

– Jeg synes vi har prestert bra i mange kamper, det har vært tett og jevnt. Så har vi ikke vært helt skarpe når ting skal avgjøres, noe som har resultert i at vi gjerne skulle hatt noen flere poeng. Men vi har vært nære i nesten alle kampene, så det gjelder å bli bedre og bedre for hver kamp.

– Det var en spennende og morsom Champuons League-kamp mot Nykøbing, hvor mye betydde den seieren?

– Vi fikk en tøff start og havnet litt bakpå, men synes vi viste god moral ved å beholde roen og stå i vårt konsept. Det var ekstremt deilig å ta en seier nå som vi har vært så nære i flere av kampene.. Det gir også god selvtillit som vi tar med oss videre til de neste kampene, sier Mathilde, som virkelig er i form om dagen. Onsdag scoret høyrebacken åtte da Storhamar slo VIpers i NM.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier dette før søndagens oppgjør mot rumenerne:

– Vi gleder oss skikkelig til denne kampen. Å avslutte denne perioden her hjemme før det er landslagspausen blir morsomt. Vi møter et godt lag med veldig mange forskjellige spillere. Jeg tror Gloria kan passe oss fint i den perioden vi er nå. De har et ganske likt lag som da vi møtte dem sist, men de har fått en inn flere spillere, blant annet annet tre nye backer, samt at de har beholdt de som var der i fjor. Så de har hvert fall stor nok stall.
Viktigste fokus her blir oss selv. Vi ønsker å spille vår håndball på vår måte og være klar over at det kommer noe motspill – og det skal vi være klare til å løse.

GLORIA NESTE: Kenneth Gabrielsen og Storhamar møter et solid rumensk lag søndag.

HER KAN DU KJØPE BILLETTER

TRE SENTRALE: Danila So Delgado Pinto, Valeriia Kirdiasheva og Frossard De Araujo er viktige brikker på det rumenske laget. Foto: EHF