Kobierzyce blir Larviks motstander – Norsk Topphåndball
Foto: Svein André Svendsen

Kobierzyce blir Larviks motstander

Polske Gminy Kobierzyce blir Larviks motstander i kvalifiseringen til EHF European League.

Søndag vant det polske laget også returkampen mot de tyrkiske seriemesterne i Yalikavakspor. Kampen ble spilt i Tyrkia og endte 27-26.

Forrige helg skaffet Kobierzyce seg et solid utgangspunkt med nimålsseier 36-27 på hjemmebane. Sammenlagtseieren lød dermed på 63-53.

– Mange av spillerne på Kobierzyce har vært innom landslaget, så jeg kjenner klubben og spillerne godt. Venstrekanten Mariola Wiertelak er i landslagstroppen, men har ikke vært på de siste landslagssamlingene, men er en vanvittig god håndballspiller, opplyser Arne Senstad.

Larvik-treneren er som kjent også Polens landslagstrener.

Wiertelak er lynkjapp, og i en landskamp mot Montenegro løp hun opp Jovanka Radicevic på en kontring, selv om hun startet langt bak. Se video her!

En spiller som derimot har vært på de siste landslagssamlingene, er Kobierzyces playmaker Magdalena Drazyk. Hun scoret 11 mål i de to kampene mot Yalikavakspor.

– Det er et godt polsk klubblag og vi skal ta de på alvor, men jeg håper det er et lag vi skal være bedre enn over to kamper.

Senstad regner det vil bli en del «fyring» når han tar med seg Larvik til Polen.

– Det blir nok en ekstra motivasjon for dem, tenker jeg! Likevel tror jeg at sjansene våre for å komme til gruppespill er større i år enn de var i fjor. Jeg gleder meg til å vise frem klubblaget mitt i Polen.

Larvik har aldri tidligere møtt dette laget. Kobierzyce har kun deltatt i E-cup én gang tidligere, i EHF European Cup 2022/23.

Klubben har vært blant de tre beste i serien de siste fem årene, men deltar for første gang i kvalifiseringen til EHF European League – der Larvik også prøvde seg forrige sesong.

Trekningen i sommer gjorde at det er Larvik som begynner med hjemmekamp helgen 9./10. november. En uke senere kåres sammenlagtvinneren av oppgjøret i Polen – og premien er en plass i gruppespillet.

Kobierzyce ligger ca. 18 km sørvest for flyplassen i Wrocław, ned mot den tsjekkiske grensen.

– Vi kan fly til Wroclaw fra Torp, og så er det bare 20 minutter reisevei. Det er mye lettere enn til mange andre motstandere i Europa, sier han.

De to øvrige norske deltakerne i turneringen er Fredrikstad og Sola. Sola kommer inn i samme runde som Larvik.

Fredrikstad, som er lavere rangert i turneringen enn de øvrige norske lagene, spilte dobbelkamp i 2. kvalifiseringsrunde hjemme forrige helg, og er allerede klar for gruppespillet. Heldige omstendigheter for Fredrikstad gjorde at de slapp å spille tredje kvalifiseringsrunde.