Anniken Obaidli klar for søsterduell i Champions League: – Ikke sett hverandre siden i sommer – Norsk Topphåndball

Anniken Obaidli klar for søsterduell i Champions League: – Ikke sett hverandre siden i sommer

For første gang skal Anniken (29) og Mona Obaidli spille mot hverandre i Champions League.

Anniken Obaidli har spilt mot lillesøster Mona flere ganger hjemme i Norge. Før forrige sesong ble Mona Obaidli Nykøbing Falster-spiller. Storhamar og Nykøbing Falster var i samme gruppe i European League. Storhamar vant knepent både i Danmark og på Hamar.

Da Champions League-gruppene ble trukket i sommer, havnet Storhamar og Nykøbing Falster i samme gruppe nok en gang. Det betyr at Anniken og Mona møtes i Champions League.

– Det blir veldig kjekt å se Mona igjen. Vi har ikke sett hverandre siden i sommer, så det gleder jeg meg veldig til. Jeg tenker det blir en spennende kamp med mye tempo, sier Anniken Obaidli.

Storhamar har ett poeng etter fire matcher, mens Nykøbing Falster foreløpig ikke har tatt poeng. Anniken står med 16 scoringer, Mona (bildet under) med 15.

I Champions League i høst har Storhamar spilt uavgjort hjemme mot Metz (29-29), tapt hjemme mot FTC Rail-Cargo (21-27), mens det ble firemålstap borte mot CSM Bucuresti (28-32) og tomålstap borte mot Krim Mercator (23-25).

LØRDAGSKAMP: Mona og Anniken Obaidli møtes i lørdagens Champions League-kamp mot Nykøbing.

– Vi har møtt ekstremt gode motstandere, men jeg føler vi tar steg kamp for kamp, sier Anniken.

Danskene har møtt de fire samme lagene som Storhamar. Nykøbing Falster tapte med ett mål borte mot CSM Bucuresti i helgen. Før det ble det ettmålstap hjemme mot Metz (27-28). Borte mot Krim Mercator ble det tap 25-35 og borte mot CSM Bucuresti ble det tap 22-31.

Rundt 100 Storhamar-supportere blir å finne i Spar Nord Boxen i Nykøbing når kampen starter klokken 16.00 lørdag.

– Det betyr veldig mye. Veldig kjekt at så mange har lyst til å ta turen og støtte oss, sier Anniken.

Nykøbing Falster har hatt noen utskiftninger i troppen siden i fjor. Nye er blant andre franske Kalidiatou Niakaté, som spilte for Buducnost forrige sesong, nederlandske Zoe Sprengers fra Borussia Dortmund og Maja Magnussen som kom fra Sola.

SPENT: Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen sier dette før lørdagens kamp i Danmark:

– Det blir en ny tøff bortekamp der vi må prestere på en høyt nivå for å vinne. Nykøbing har ganske likt lag og konseptet er stort sett det samme. Vi forbereder oss på vanlig måte å ønsker helt klart å være litt bedre enn forrige kamp.

– Et tomålstap og et firemålstap mot meget gode motstandere i de to første bortekampene i Champions League i høst. Hva er inntrykket ditt etter de to kampene mot CSM Bucuresti og Krim Mercator?

– Vi gjør veldig mye bra. Som vi tar med oss. Vi har mer inne så er ganske sikker at poengene kommer etter hvert. Vi har noe vesentlige småting som vi må forbedre, sier Kenneth.

Kampen vises direkte på Everyplay (krever betaling). Den oppdateres også direkte på nettsiden til Hamar Arbeiderblad.

Neste uke er det to hjemmekamper. Onsdag er det NM-kvartfinale hjemme mot Vipers. Kampen starter klokken 18.15. HER KAN DU KJØPE BILLETTER. Søndag 20/10 er det nok en hjemmekamp. Da kommer rumenske Gloria Bistrita på besøk i Champions League. HER KAN DU KJØPE BILLETTER. Det rumenske laget var Storhamars motstander i European League-finalen i mai. Da vant Storhamar med to mål og gikk til topps i Final4 etter en thriller av en kamp.