Ubeseirede Krim Mercator neste: – Blir nok en meget tøff og lærerik kamp – Norsk Topphåndball

Ubeseirede Krim Mercator neste: – Blir nok en meget tøff og lærerik kamp

Lørdag spiller Storhamar borte mot Krim Mercator. Det slovenske laget er ubeseiret i sine tre første kamper i Champions League.

Krim Mercator har slått Podravka, Nykøbing Falster og Gloria Bistrita.

Storhamar står med en uavgjort på sine tre første matcher. Det ble poengdeling mot Metz, og tap mot FTC Rail-Cargo og CSM Bucuresti.

Krim Meractor hentet blant annet Ana Gros fra Györ og Tamara Horacek fra Nantes og Grace Zaadi Deuna fra CSM Bucuresti før sesongen.

NÆRMER SEG: Lørdag spiller Storhamar mot Krim Mercator.

– Det blir spennende å møte Krim. Dette er et av de klart mest rutinerte lagene i Champions League. De har alltid vært nummer en i Slovenia, så det oser god kultur og rutine av Krim. Vi møter et lag med veldig mange gode håndballspillere – og et solid kollektiv. De vet hva som skal til for å prestere på dette nivået hver eneste runde. Så dette blir nok en meget tøff og lærerik kamp for oss, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Hva er du mest fornøyd med så langt i Champions League, og hva synes du dere har utviklet dere mest på sammenlignet med forrige gang dere var i Champions League?

– Det er forholdvis mye. Enkelt fortalt synes jeg vi har vært med i alle kamper. Vi har i lengre perioder spilt jevnt mot antatt mye bedre lag. Så jeg vil påstå at vi er mer kyniske på noen av de viktigste tingene.

Olivia Löfqvist sier dette før lørdagens kamp:

– Vi må få til et bra forsvars- och målvaktsspill. I angrepet må vi slippe oss oss litt løs og gjøre det vi er gode på.

– Hvordan synes du dere har prestert i Champions League i høst?

– Det har vært blandede prestasjoner. Vi har spilt veldig bra i deler av alle kamper, men for å måle oss mot de beste må vi forlenge de periodene.

– Hvilke spillere må dere se ekstra opp for lørdag?

– De har veldig bra spillere overalt, så vi kan ikke prioritere en spiller mer enn noen andre.

I SLOVENIA: Olivia Löfqvist (f.v) Ingeborg Storbæk Monné og Line Ellertsen på hotellet i Ljubljana fredag ettermiddag.

Kjerstin Boge Solaas sier dette foran Storhamars fjerde kamp i gruppespillet i Champions League.

– Det blir viktig å fokusere på hva vi er gode på – og stå sammen bak og fremover gjennom hele kampen. Hos Krim er det noen enkeltspillere som man må være litt mer obs på, men også å stå sammen som et godt kollektivt lag som kjemper hardt. Jeg er fornøyd med at vi kjemper hardt i alle kamper og legger igjen respekten og frykten i garderoben. Jeg føler også vi lærer fra kamp til kamp og jobber godt mellom kampene for å hele tiden å forbedre oss.

Lørdag klokken 18.00: Krim Mercator – Storhamar. Kampen kan du se på Everyplay

Neste uke er det seriekamp mot Haslum onsdag 9/10 kl. 18.00. Lørdag 12/10 er det bortekamp i Champions League mot Nykøbing Falster kl. 16.00. Uken etter, nærmere bestemt 16/10 kommer Vipers til OBOS Arena når det er NM-kvartfinale og noen dager etter, søndag 20/10 kl. 14.00 kommer Gloria Bistrita, som Storhamar slo i en uhyre spennende kamp i European League-finalen, til Hamar. HER KAN DU KJØPE BILLETTER