Selma Henriksen foran e-cupdebuten:  – I helga skal publikum oppleve en ny versjon av Fredrikstad – Norsk Topphåndball
Foto: Jan Berner Rømer

Selma Henriksen foran e-cupdebuten:  – I helga skal publikum oppleve en ny versjon av Fredrikstad

Etter fjorårets gode sesong belønnes Fredrikstad med spill i Europa for andre gang i klubbens historie.  Lørdag 5. og søndag 6. oktober spiller Østfoldklubben kvalifisering for deltakelse i European League hjemme i Installatøren Arena (tidligere Kongstenhallen).

– Denne muligheten gjorde vi oss fortjent til i fjor og det er utrolig stas å oppleve dette med hjemklubben, forteller Selma Henriksen (22).

– Jeg gleder meg veldig.  Jeg har aldri vært med på å spille i europacupen, det blir en helt ny opplevelse.  Jeg må prøve å tenke at det er som andre kamper og kommer til å forberede meg på samme måte som hvilken som helst annen kamp.  Men det ligger litt ekstra i det, det gjør det jo, sier hun opprømt. 

Foto: Jana Henriksen


Selma Henriksen var en del av den suksessfulle 2002-årgangen til Kråkerøy.  Hun var også en del av LK02.  På begge arenaene var også Jenny Utne og Frida Brandbu Andersen og trioen spiller fortsatt sammen i Fredrikstad.

For Selma er dette fjerde sesongen på Elite i Fredrikstad.  Før det hadde hun to år på rekruttlaget.


Motstander i 2. kvalifiseringsrunde er sveitsiske GC Amicitia Zürich.   Klubbene har blitt enige om at begge kampene spilles i Norge. 

– Det gjør at vi får hjemmebanefordelen i begge kampene.  Og vi spiller foran vårt publikum og våre supportere.  Og uten reise og alt det tror jeg at det bare er positivt for oss.

Foto: Jon Forberg


Samtidig medgir linjespilleren at de mister en del av opplevelsen i og med at det ikke blir bortekamp med muligheten til å oppleve et nytt land. 

– Det hadde vært gøy og reist til Sveits og sett Alpene og sånt, men det får vi ta ved neste anledning, smiler hun. 


Normalt skulle Fredrikstad, om det blir seier i helga, også måtte ha spilt en 3. kvalifiseringsrunde.  Men siden det ungarske laget de skulle ha møtt i tredje runde er blitt direkte kvalifisert, betyr det at med sammenlagtseier over GC Amicitia Zürich er de klare for spill i European League 2024/25.

– Motivasjonen for å klare det er veldig stor, forsikrer Selma om.  – Vi har fått gullbilletten inn i europaspillet, vi må bare ta den muligheten og gjøre alt vi kan for å kvalifisere oss for European League. 

– Vi trenger gode opplevelser nå etter fem strake tap i serien.  Vi må ha tro på oss selv og at dette er noe vi skal klare.  Det blir viktig for oss å få tilbake selvtillit og godfølelse og at alle gjør det de er gode på og ikke tviler på egne ferdigheter.  Med det kommer spillet til å sitte mer og vi får brukt alle kvalitetene vi har. 


Hvor stor mulighet er det for at dere kvalifiserer dere for European League?

– Vi har absolutt trua på at vi skal klare dette.  Det sveitsiske laget skal være mulig for oss å slå, men da må vi spille på vårt beste. 

Foto: Hans Lie


Selma ble omskolert fra å være bakspiller til å bli linjespiller som 17-åring, etter påtrykk fra landslagsledelsen.  Etter flere sesonger hvor hun tålmodig har ventet på å få tillit og bli satset på i klubblaget er hun nå en av bærebjelkene i årets unge mannskap. 

Den 180 cm høye linjespilleren ser frem til å bidra med masse innsats, glede og råskap lørdag og søndag.  Og skal gå foran som en spiller som kjemper om hver eneste ball, som tar taklingene bak og setter ballen i mål fremover. 

– Klubben har vært flinke til å promotere kampene og jeg håper at folk har lyst til å ta turen i helga, sier Selma håpefullt.  – Eneste aberet er at kampen spilles i høstferien og da er kanskje folk på ferie?  Får håpe at så mange som mulig kommer og at folk synes det er spennende at vi skal spille mot et utenlandsk lag.  At det kan trekke litt ekstra folk. 

Foto: Jana Henriksen


Hvorfor skal folk ta turen til hallen i helga for å se dere?

– Folk bør komme til hallen for å se en ny versjon av Fredrikstad.  Vi skal vise oss fra en bedre side enn hva vi har gjort i de andre hjemmekampene i år, lover hun.  – Vi trenger hjelp fra publikum for å klare å komme oss videre og inn i europacupspill.  Det er viktig å ha den heiagjengen og støtten i ryggen fra tribunen, sier Selma Henriksen avslutningsvis.