Drammen: – Oscar Larsen Syvertsen kom inn og endret kampbildet – Norsk Topphåndball

Drammen: – Oscar Larsen Syvertsen kom inn og endret kampbildet

Da Oscar Larsen Syvertsen kom inn i DHK-målet etter 18 minutter lå de under med ett mål. Da dommerne blåste av kampen hadde målvakten levert en redningsprosent på 50, og han ble naturlig nok kåret til banens beste da DHK slo Kristiansand 34-24.

-Det er alltid vanskelig å komme inn i slike kamper der de andre spiller syv mot seks fra første kast. Isak fikk uten unntak skudd fra seks meter. Men han fikk noen redninger, og da jeg kom hadde forsvaret klart å justere seg inn mye bedre enn i starten, og det var helt gull, forteller Oscar.
– Det funket bra, legger han til.

Målvaktsbyttet kom allerede etter 18 minutter etter at Isak Steinsson hadde hatt tre redninger, og Kristiansand hadde ledet fra start.
-Intensiteten tok seg opp, og vi fant en fin løsning på deres overtallsspill etter hvert, mener Oscar.
Han sto igjen med en redningsprosent på 50 på de 42 minuttene han voktet DHK-målet, og DHK snudde fra 6-7 til seier 34-24.

Oscar Larsen Syvertsen og kollega Isak Steinsson måtte klare seg uten hjelp og støtte av målvaktstrener Mads Fjelddalen denne gangen. Han er på treningsleir i Tyrkia med Norges Toppidrettsgymnas. Han fulgte kampen på nett, og registrerte at Oscar leverte en redningsprosent på 50 denne kvelden.

Kristiansand hadde tydeligvis ikke mer tro på eget lags kvaliteter enn at de følte at de måtte starte kampen med åpent mål og syv mot seks spillere i angrep. Samtidig spilte de en offensiv forsvarsvariant som faktisk ga DHK større utfordringer i det etablerte angrepsspillet. Det gjorde at de ledet 5-2 på det meste.

Men etter hvert viste DHK igjen at de er veldig gode til å forsvare seg i undertall. For det måtte de nok en gang, for Kristiansand fortsatte med det selv om DHK avslørte dem.

-Jeg opplevde igjen at spillerne ikke lot seg stresse selv om vi havnet litt etter. Også denne gangen brukte vi litt tid på å finne de gode løsningene mot dette overtallsspillet, for alle lag som bruker denne varianten spiller den litt forskjellig, forklarer trener Kristian Kjelling.
Han forklarer startproblemene DHK hadde med både tekniske feil og bomskudd slik:

-Nå kampene kommer så tett som de gjør i september, med kamper søndag-onsdag – søndag, med reisedager imellom i tillegg, tar det litt tid før vi kommer ordentlig inn i kampene. Slik var det mot Follo for en uke siden også.

Sondre Ovid Skovli var med og tettet igjen DHK-forsvaret da Kristiansand baserte det meste av sin kampplan på å spille syv mot seks i angrep.

Etter at DHK tok ledelsen 10-9 etter 21 minutters spill, så de seg egentlig ikke tilbake. Alt ble utført med mer intensitet og bedre konsentrasjon. Gjestene ble mer og mer dristige jakten på å få kontakt og komme med i kampen igjen, og deres offensive forsvar presset i perioder DHKs bakspillere helt inn på egen banehalvdel i det oppbyggende spillet. Men DHK har hurtige og duellsterke spillere som Nikolai Moe, August Lind Oma, Viktor Petersen Norberg og Sondre Ovid Skovli og de løp seg fri, og skapte store sjanser. Og de scoret mål.

Selv om mange etter hvert presterte veldig bra, lot ikke trener Kjelling seg friste til å la spillere som lyktes stå lenge på banen.
-Jeg elsker den innstillingen de viser, og jeg skjønner hvis de føler det litt urettferdig at de blir tatt av når de lykkes som de gjør. Alle vil veldig gjerne bidra hele tiden, og da må jeg som voksenpersonen her passe på. For kampene kommer tett, og vi skal være like gode, og ha nok med krefter igjen til Bodø kommer hit for spille 4. runde i NM 29. september, forklarer Kjelling.

Så langt har han klart å sjonglere mellom å være gode nok i øyeblikket, samtidig som han har en tanke inne i fremtiden.
Fire seire, cupavansement og lånt tabelledelse og et veldig godt utgangspunkt for å gå videre til 2. runde i European Cup er fasiten så langt.
– Her og nå var det sterkt å slå Kristiansand med ti mål. I fjor tapte vi borte og spilte uavgjort mot dem hjemme. Og så har vi så langt klart å ikke gjøre noe nummer ut av det med midtukekamper før og mellom europacupkampene, mener Kjelling.

Nikolai Moe hadde både tempo og krefter igjen, og utfordret Kristiansands offensive forsvarsformasjon da kampen ble avgjort.

Nikolai Moe mener laget fikk godt betalt for Kjellings disponering av spillerne, og at Kristiansand fikk svi etter hvert for at de sto nesten hele kampen med den samme forsvarsrekken. DHK løp inn 26-17 med 16 minutter igjen å spille, før de rotet en kort periode slik at Kristiansand bare var fem mål etter. Før de igjen skrudde opp tempoet og presisjonen og dro fra slik at de kontrollerte det inn med til måls ledelse.

– Vi bytter jo ofte mange spillere etter 15 minutter i hver omgang, og kommer hele tiden med friske bein og hoder. Det merket vi spesielt da de kom så offensivt, og vi klarte å gå av vår mann langt ute på banen. Jeg tror de kjente det godt i beina, da, mener Nikolai.
Han merket at det tok litt lenger tid å komme i gang denne onsdagskvelden.

-Det var litt færre folk i hallen denne gangen, og ikke det samme trykket. Dermed ble det mer opp til oss selv, og der brukte vi nok litt på komme opp på det nivået vi må være hver gang, sier Nikolai.

Noen ganger klarte gjestenes forsvar å fange opp unge August Lind Oma på armene, men da var han rask til å spille ballene videre.

DHK spiller returkampen i European Cup søndag klokken 18, mens Haslum venter på bortebane onsdag 25. september. Deretter er det 4. runde i NM hjemme mot Bodø søndag 29. september. Så bli det en pustepause før Runar kommer til Drammenshallen onsdag 9. oktober.