Dahl med ni mål da DHK dro hjem med tolvmåls-seier i europacupen – Norsk Topphåndball

Dahl med ni mål da DHK dro hjem med tolvmåls-seier i europacupen

Ole-Henry Dahl hadde ni mål på sine ni skuddforsøk og ble toppscorer da hele syv DHK-spillere hadde 100 prosent uttelling borte mot italienske Pallemano Conversano lørdag kveld. Og når målvakten Oscar Larsen Syvertsen fulgte opp med en redningsprosent på 42, er det ikke rart DHK vant hele 43-31. Det lukter allerede 2. runde-spill i European Cup av dette.

-Nå skal vi fortsatt holde oss på alerten. Jeg har vært med på at slike internasjonale kamper kan snu veldig fort, men i dag synes jeg veldig mange var veldig gode samtidig, og som lag opplever jeg at vi har vært gode over en lang periode nå, sier trener Kristian Kjelling.

Han innrømmer at han var litt usikker og hadde en litt dårlig følelse før kampstart, for han hadde ikke hatt tilgang på den mengden videomateriale han hadde ønsket før møtet med italienerne. De hadde kun spilt en ligakamp før europacupmøtet, og den vant de stort.

-Det jeg hadde notert meg var at de nok ikke var vant til det tempoet vi ønsker på våre kamper, og de gangene de scoret mål, var vi raskt i ryggen på dem på avkastene, og utlignet veldig raskt mange av deres mål, forklarer Kjelling.
Han gledet seg også over målvaktsspillet til Larsen Syvertsen.

-Oscar spiller en kjempekamp, og vi har virkelig fått en veldig god start på sesongen med våre veldig unge målvakter. De har jo stått fram i alle de fire spilte kampene, sier treneren.

DHK-målvaktene Isak Steinsson (t.v.) og Oscar Larsen Syvertsen forsetter å levere varene slik de har gjort i sesongåpningen. Mot Pallamano Conversano var det Oscar som leverte en redningsprosent på over 40, og han var en av laget aller beste spillere.

Og det var forsvarsspillet, målvaktsspillet og tempoet i fremoverløpene som gjorde at DHK raskt ledet 7-1. De hadde også 10-3 og 18-10 før det endte 20-14 til pause.

Da italienerne kom seg over det største åpningssjokket, og kom litt med etter rundt 20 minutter i første omgang, fikk vi se at de også hadde noen kvaliteter. Flere gode distanseskudd fikk tellende resultat. Nå skal det også sies at de fikk litt hjelp av flere DHK-utvisninger i løpet av kort tid, og da det ble telt opp til slutt, så var det ofte slik bortekamper i europacupen pleier å være:DHK hadde dobbelt så mange utvisninger som hjemmelaget.
Men de gangene Conversano-spillerne scoret, fikk de aldri glede seg lenge over målene. DHK var over dem med en gang på de raske avkastene, og uttellingen på dem var imponerende.

Totalt hadde DHK kun åtte skuddbom i kampen, og dermed en uttellingsprosent på hele 86 i denne kampen. David Walstad Haugstvedt, Espen Gommerud Våg, Ole-henry Dahl, Ola Hoftun Lillelien, Simen Vatne Andersen, Sondre Ovid Skovli og Nikolai Moe var alle uten skuddbom i bortekampen.

Feilfri trio: Nikolai Moe, David Walstad Haugtvedt og Simen Vatne Andersen var tre av syv spillere som hadde full uttelling.

Ole-Henry Dahl var altså en av syv spillere med full uttelling denne lørdagskvelden. Og det i hans internasjonale debut på seniornivå.
-Jeg har aldri spilt europacup før, og vi dro hit ned uten å vite helt hva som ventet oss. Det er ikke ofte vi har så lite informasjon om en motstander. Men jeg reiste med høy selvtillit etter en god sesongstart, og det å prestere i en slik kamp er bare deilig, sier Ole-Henry.

Noen følte kanskje litt usikkerhet etter at Alexander Ørjevik Westby, makkeren på venstrekanten, forsvant ut allerede etter 25 minutters spill av sesongen med en korsbåndskade, men Dahl har tatt utfordringen, og svart ordentlig på tiltale.

-Alexander delte alltid med sin erfaring etter at han kom tilbake til klubben, og jeg har tatt til meg alt han har gitt av gode råd i løpet av oppkjøringen til sesongen. Litt press er det jo, både å stå igjen som eneste venstrekanten, og ikke minst følge opp det nivået Alexander la på spillet på venstrekanten før han ble skadet, sier Ole-Henry.

Han bør vel nå få sjansen igjen som førstevalget fra syvmetersmerket. Emil Hansson bommet for tredje gang på de to siste kampene, og Dahl ivrer nok etter å den tilliten tilbake.

Ikke rart det var jubel i DHK-garderoben etter kampen. (Foto Ola H. Lillelien).

August Olsen Storbugt var med til Italia, men ble spart etter at han tråkket over i ankelen i seriekampen mot Follo onsdag. Tobias Mehren Søberg ble sittende på benken hele kampen.

Litt morsomt var det at det også ble norsk toppscorer hos hjemmelaget. Venstrehendte Leif-Erik Brenne fra Volda scoret syv mål.
Stor jubel var det også hos alle fra Drammen da Simen Vatne Andersen scoret sitt ene mål for kvelden. Ikke fordi han kom på scoringslisten, men hans mål var lagets mål nummer 40, og den som scorer det, må alltid bidra med en kasse leskende drikke på neste lagsfest.