KOLSTAD: Mange lyspunkter etter tap mot spansk gigant – Norsk Topphåndball
Trondheim 20240911. Magnus Søndenå under EHF Champions League håndball menn, mellom Kolstad og Barca i Trondheim Spektrum. Foto: Ole Martin Wold / NTB

KOLSTAD: Mange lyspunkter etter tap mot spansk gigant

Magnus Søndenå og Kolstad lå under 20-13 til pause mot den spanske giganten Barcelona, men en energisk opphenting i andreomgang bærer bud om mange festaftener i Trondheim Spektrum i Champions League fremover. Det holdt likevel ikke til å tukte Dika Mem & co på slutten.

Uten en syk Magnus Gullerud ble det som ventet tøft mot den spanske giganten Barcelona hjemme i en feststemt Trondheim Spektrum i kveld, men trønderne viste i store perioder solid energi og takter mot den spanske giganten i sesongens første match i det som mildt sagt kan beskrives som tidenes Champions League-gruppe. Barcelona vant som ventet, men trønderne var oppe og nikket i store deler av kampen.  Trønderne gledet hjemmepublikummet med storspill etter hvilen, uten av Barcelona mistet kontrollen. Gjestene vant til slutt 36-30.

Slik var kampen
Sander Sagosen åpnet ballet i Trondheim Spektrum med å hamre inn kampens første mål. Scoringen var av god gammel Sagosen-klasse og ga hjemmepublikummet en flying start. Dog, Barcelona omtales ofte som det perfekte håndballaget. Den beskrivelsen passet veldig godt frem til kvarteret var spilt. 1-0 ble til 3-7 og videre til 7-10 da 17 minutter var spilt. Franskmannen og mannen som ofte omtales som verdens beste spiller – Dika Mem – viste frem sine ekstreme kvaliteter, Emil Nielsen reddet det han skulle bakerst og Barcelona-maskineriet lot ballen gjøre jobben fremover.
– Det er dødfødt, var den knallharde dommen til Kolstad-trener Christian Berge på 7-11 på tavla om elevenes forsvarsspill.

Glimt av storhet
Timeouten hjalp ikke nevneverdig på spill og målprotokoll. Barcelonas forutsigbare forsvarsspill og angrepsspill var nær umulig å stoppe. 7-11 ble til 7-14 før det var godt 21 minutter. Magnus Søndenå satt inn sine første mål i Champions League til 8-14 og 9-15. Selv om katalanerne viste sin forventede klasse var det likevel ekstra gledelig å se Sander Sagosen vise glimt av toppklasse i førsteomgangen. Sagosens mesterverk fikk fart på rødtrøyene. Kombinasjonen Bergerud og et aggressivt forsvarsspill presset Barcelona til å gjøre feil. Kolstad straffet det tekniske feilene knallhardt, men det ikke lang tid før trønderne ikke lenger var i Paradis. Barcelona gikk til pause med ledelse 20-13.

I strupen
Trønderne hadde tydeligvis en grundig pauseprat. To raske mål og 15-20 ga hjemmepublikummet et lite håp få minutter etter pausen, men blåtrøyene hadde ikke tenkt å gjøre noe som helst spennende i Trondheim i kveld. Høyrekant Erlend Johnsen erstattet Sigvaldi Gudjonsson i førsteomgangen på høyrekanten og var et lyspunkt. Hans redusering til 19-24 var av det deilige slaget. Johnsen satt inn sin fjerde, femte og sjette for kvelden like etter til 20-25, 21-25 og 22-25. Bakerst sto Torbjørn Bergerud godt.
– Lekestue fra Erlend Johnsen her nå, sa en euforisk Peder Seiersted på Everyplay.live.
Da tok Barcelona-trener Ortega og ba elevene være tålmodig.
– Dette er deilig, folkens, at det er jevnt, sa Seierstad videre på sedvanlig vis.
Sveinn Johannsson reduserte til 23-25 rett etter time-outen. Da hadde Kolstad tatt fem mål innpå etter hvilen.

Kjempet
Trønderne kjempet hardt begge veier og viste seg frem med energi og tæl utover i omgangen, men det holdt ikke til å lage skikkelig spenning foran over 7000 tilskuere. 23-25 ble til 24-29 på få minutter.
Kolstad-spillerne klorte seg fast og nektet spanjolene å dra ytterligere fra på tavla. Barcelona vant til slutt 35-30.

Selv om trønderne aldri er fornøyd med å tape, var likevel kveldens match et lyspunkt for hva trønderne er kapable til utover høsten i håndballens ypperste liga.

Magnus Søndenå og Erland Johnsen satt inn seks mål hver for trønderne. Torbjørn Bergerud reddet 12 skudd.
For Barcelona ble Dika Mem ble toppscorer for Barcelona med seks mål.

PS: Kolstad gjester Christian O’ Sullivan og Magdeburg neste torsdag i Tyskland. Den kampen har avkast klokken 20:45.