Tap i sesongens første Champions League-kamp – Norsk Topphåndball

Tap i sesongens første Champions League-kamp

I sesongens første Champions League-kamp hadde Vipers tatt turen fra Kristiansand til Bretagne og Brest, for å møte et hardtsatsende hjemmelag anført av nysigneringen Anna Vyakhireva. En spiller som ikke trenger noen spesiell introduksjon i denne kamprapporten.

Kampen startet med to lag som slet i angrep. Nina Koppang skjøt først utenfor fra 9 meter, før samme Koppang snappet en tversoverpasning fra nevnte Vyakhireva. Det andre Vipers-angrepet endte dessverre med en avblåsning for brøyt mot Jamina Roberts. I franskmennenes andre angrep skulle dog nullen brytes.

Pauletta Foppa er en linjespiller av høyeste klasse, og nå løp Foppa seg fri og mottok ballen med masse plass rundt seg. Silje Solberg-Østhassel var sjanseløs mot en upresset Foppa. De neste to målene hadde dog en målscorer med rosa drakt.

Først fant Jamina Roberts en åpning på 6 meter som hun stupte gjennom, før Sunniva Amalie Næs Andersen viste frem signaturflippen sin og satt inn en tidlig 1-2 ledelse for gjestene fra Kristiansand.

Etter 13:11 tok Tomas Hlavaty kampens første timeout. Da ledet hjemmelaget 4-3 i en tøff og jevnspilt batalje på den franske nordvestkysten. Vipers Kristiansand hadde slitt med å komme til avslutninger mot et tøft forsvar, og det var det fokuset til Hlavaty lå da han fikk et minutt til å prate med jentene sine.

Etter timeouten fulgte lagene hverandre tett helt frem til 6-6. Nå kom det to kjappe scoringer fra Brest til 8-6 etter at Vipers-angrepet nok en gang hadde blitt effektivt stoppet. Herfra og ut omgangen halset de rosa etter franske skygger.

Først fikk Carin Strömberg en litt streng utvisning, før Mina Hesselberg også måtte sette seg på benken da hun var oppi ansiktet til Anna Vyakhireva. Med to spillere i undertall ble det tøft, og da Vipers var fullt lag igjen ledet hjemmelaget med fire på 13-9.

Det siste minuttet hadde Vipers muligheten til å hente inn to mål. Dessverre traff Nina Koppang stolpen, og Katharina Filter i Brests’ mål stoppet det aller siste forsøket. Heldigvis hadde Larissa Nusser satt en ball i nettet i mellomtiden, og med hjelp av en Silje Solberg-Østhassel redning kunne Vipers gå til pause tre mål bak på stillingen 13-10.

Den andre omgangen startet på best mulig måte for de rosa. Silje Solberg-Østhassel stoppet omgangens første angrep. Deretter satt Sunniva Næs Andersen ballen i målet to ganger på under ett minutt. 13-12 på lystavla og Vipers var helt oppi ryggen igjen.

Lagene byttet nå på å score. Brest først til tomålsledelse før Vipers reduserte igjen. Solberg-Østhassel fortsatte storspillet i målet, men Vipers-jentene var ikke kliniske nok i angrep, og ikke tøffe nok i forsvar. Etter ni minutter av omgangen tok Brest den første timeouten etter pause. Da ledet hjemmelaget med to, men like etterpå la Melanie Nocandy på til tremålsledelse på 19-16.

Vipers Kristiansand gav dog aldri opp. Like etter halvspilt omgang satte Tuva Ulsaker Høve ballen i mål og reduserte til 22-20. I det neste angrepet kastet hjemmelaget bort ballen, og de rosa hadde muligehten til å krype helt opp i ryggen igjen. Dessverre mistet Jamina Roberts kontrollen over ballen, og Brest kunne sette ballen i åpent mål i overtallsspillet.

Nå så det ut som om hjemmelaget skulle kontrollere inn til to poeng, men på stillingen 24-21 røk Clarisse Mairot på en tominutter, og det overtallet utnyttet de rosa til fulle. To scoringer i åpent mål, først av Tuva Ulsaker Høve, så av Lois Abbingh, gjorde at ledelsen nok en gang kun var på ett mål.

Men da Silje Waade pådro seg en tominutter like etterpå, som nok var av de billige slaget, kunne hjemmelaget nok en gang rykke fra. Plutselig var ledelsen på tre mål igjen, og det så håpløst ut for Vipers Kristiansand.

Det var det også dessverre. Kampen ebbet ut med en 30-27 seier til Brest Bretagne. Vipers røk dermed på et tap i sesongens første Champions League-kamp.